Bağımsız Eğitim Sen'den 17 maddelik toplu sözleşme talebi

Bağımsız Eğitim Sen'den 17 maddelik toplu sözleşme talebi
Milyonlarca emekliyi ve memuru ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin ilk oturumuna sayılı günler kala Bağımsız Eğitim Sendikası’ndan yapılan açıklamayla 17 maddelik öneri paketi kamuoyuna açıklandı.

Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah SOY yaptığı açıklamada “Biz Bağımsız Eğitim-Sen olarak taleplerimizi kamuoyuyla paylaşıyor, masada hak mücadelesi vereceğine inandığımız ya da umut ettiğimiz sendikalara fikir olmasını temenni ediyoruz” dedi.  
İşte o talepler:
1    Asgari ücrete yapılan %21’lik zam göz önüne alınarak memur maaşlarına en az % 25 oranında zam yapılmasını talep ediyoruz. 
2    Her türlü hizmete ve ürüne yapılan zamların ve enflasyonun tırmanışa geçtiği son süreçte aldığı % 3 gibi komik zamlar yüzünden emekli ve çalışan memurlarımızın yaşadığı güçlük apaçık ortadadır. Hükümet tarafından verilen zamların eridiği ortadadır. Bu sebeple vergi yükü altında ezilen memurların vergi dilim oranları % 15’te sabitlenmelidir. 
3    Öğretmenlik Meslek Kanunu biran evvel çıkarılmalıdır. 
4    3600 ek gösterge derhal sağlanmalıdır. 
5    Ülkemizdeki ortalama yaşam süresinin 78 olması nedeniyle “Mezarda Emekliliğe Hayır” diyoruz ve emeklilik yaşının azami 60 olmasını talep ediyoruz. 
6    Tüm memur ve öğretmenlerimize seyyanen 2 bin TL ödeme yapılmalıdır.
7    Eğitim-Öğretime hazırlık ödeneği eğitim çalışanı tüm memurlara ödenmelidir. Bu ücret teknolojik ürün masrafları göz önünde bulundurularak öğretmenlerimiz için 2.500 TL olarak ödenmelidir. 
8    Öğretmenlerimize her 24 Kasım’da yılda bir defa bir maaş ikramiye ödenmelidir. 
9    Nöbet ücreti 5 saat olarak güncellenmelidir. 
10    Öğretmenlerimize her 10 saat ders için ödenen 1 saat hazırlık ve planlama ödeneği 2 saate çıkarılmalıdır. 
11    Eş yardımı 1.000 TL’ye çıkarılmalıdır. Çocuk yardımı da çocuk başına 250 TL olarak güncellenmelidir. 
12    Çocuğu üniversitede okumakta olan memurlara ve öğretmenlerimize 500 TL destek ücreti ödenmelidir. 
13    Öğretmenlerimiz için kariyer basamakları tekrar getirilmelidir. Alanında tezli yüksek lisans yapmış öğretmenlerimizle meslekte 10 yılını doldurmuş olanlarına “Uzman Öğretmen”, alanında doktora yapmış öğretmenlerimizle meslekte 20 yılını doldurmuş olanlarına ise “Baş Öğretmen” olarak düzenleme yapılmasını ve Uzman Öğretmenlerimize aylık ilave 500 TL, Baş Öğretmenlerimize de aylık ilave 1.000 TL ödenmesini talep ediyoruz. 
14    Sözleşmeli, ücretli, kadrolu vb. ayrımcılığın kaldırılıp öğrenim ve hizmet odaklı kariyer basamaklarının getirilmesini talep ediyoruz. 
15    Alanında tezli yüksek lisans yapmış olan öğretmenlerimize ek ders %50, doktora yapmış öğretmenlerimize ise % 100 artırımlı ödenmesini talep ediyoruz. 
16    Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmakta olan memur ve öğretmenlerimize her yıl bir maaş ikramiye verilmesini talep ediyoruz. 
17    Öğretmen ihtiyacı olan yerler unutulmamalı ve atanmayı bekleyen öğretmenlerimiz daha fazla mağdur edilmemelidir. Önümüzdeki yıl en az 30 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesini talep ediyoruz. 
Başkan SOY önerilerini sıraladıktan sonra “Bu duygu ve düşüncelerle 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin tüm emekli ve çalışan olmak üzere her bir emekçinin emeklerinin karşılığını alabileceği bir süreçle tamamlanmasını temenni ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum