Bakan Özer açıkladı: Öğretmenler ara tatilde idari izinli sayılacak, seminerler uzaktan yapılacak

Bakan Özer açıkladı: Öğretmenler ara tatilde idari izinli sayılacak, seminerler uzaktan yapılacak
15-19 Kasım tarihlerinde öğretmenler okula gidecek mi? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,seminer haftasında öğretmenlerin online çalışacaklarını ve idari izinli sayılacaklarını söyledi. Bu durumda öğretmenlerin ara tailde okula gitmek yerine mesleki eğitimlerini online olarak almaları bekleniyor. Peki okul müdür ve yardımcıları o hafta okula gidecekler mi?

Bursa Valiliğini ziyaret eden Özer, Valilik Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, ""Ara tatillerde öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimleri var. 15-19 Kasım arasında öğretmenlerimize mesleki gelişim eğitimini uzaktan eğitim şeklinde vereceğiz. Dolayısıyla öğretmenlerimiz bu tarihler arasında okullara gelmeyecekler ve idari izinli olarak sayılacaklar. Bunun müjdesini de buradan vermek isterim." dedi.

KASIM ARA TATİLİ 15 KASIM'DA BAŞLIYOR
Bakan Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 15-19 Kasım tarihlerinde 1 haftalık ara tatil olacağını hatırlattı.

"Tüm derslikleri kapalı olan tek bir okul yok"
Bugün itibarıyla 850 bin dersliğin içerisinde 2 bin 276 dersliğin yüz yüze eğitime ara verdiğini belirterek, yüz yüze eğitime ara veren derslik sayısının yüzde 1'in çok çok altında olduğunu söyledi.

Özer, tüm derslikleri kapalı olan tek bir okulun dahi bulunmadığının da altını çizdi.

ÖĞRETMENLER ARA TATİLDE İDARİ İZİNLİ SAYILACAK
Bakan Özer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ara tatillerde öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimleri var. 15-19 Kasım arasında öğretmenlerimize mesleki gelişim eğitimini uzaktan eğitim şeklinde vereceğiz. Dolayısıyla öğretmenlerimiz bu tarihler arasında okullara gelmeyecekler ve idari izinli olarak sayılacaklar. Bunun müjdesini de buradan vermek isterim. Öğretmenlerimiz de bu süreç içerisinde çok büyük fedakarlık gösterdiler, onlar da bir hafta dinlenmiş olacaklar."

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.