Bakan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi nasıl olacağını açıkladı!

Bakan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi nasıl olacağını açıkladı!
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20. Milli Eğitim Şurası'nda açıklanan sözleşmeli öğretmen uygulamasının nasıl kaldırılacağı belli oldu! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişin nasıl olacağını açıkladı. Özer konuyla ilgili verdiği demeçte,, 3+1 sözleşmeli uygulamasının devam edeceğini ancak hakların eşitleneceğini söyledi.

Milli eğitim şuralarının, bakanlığın en üst danışma kurulu olduğunu ve MEB'in eğitim politikalarının oluşturulmasında yol gösterici işlevi bulunduğunu anlatan Özer, "Bunun için 20. Milli Eğitim Şurası'nı bir an evvel toplamak istedik. 19. Milli Eğitim Şurası'nın ardından 7 yıl ara verilmişti. Biz de eğitimde fırsat eşitliğiyle ilgili önceliklerimizde, yol haritamızı belirlemede, Türkiye'nin tüm toplum kesimlerini, eğitimle ilgili deneyimi ve müktesebatı olan herkesin görüşünü alıp onları harmanlayarak bir yol haritası çıkarmak istedik." dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.