Bakan TBMM'de Yemin Etmediği İçin Yaptığı Atamalar Geçerli Mi?

Bakan TBMM'de Yemin Etmediği İçin Yaptığı Atamalar Geçerli Mi?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı atamalara ilişkin CHP'den farklı bir yorum geldi. Kamuajans.com sitesinde yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Mahmut Özer tarafından yapılan atamaları eleştirerek, Bakanın TBMM'de yemin etmeden görevi biterse yapmış olduğu bu atamaların hukuki durumu ne olur, sorusunu akıllara getirdiğini öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olarak TBMM’de henüz yemin etmemesine; “Bakanları bir imzayla kafasına göre atıyor, istediği zaman da alıyor ya, bakanın yemin etmesi lazım. Düşünememiş beyefendiler, ‘ben yazın bakan atarsam ne olacak’ diye. Bakan var, yemini yok. Atandın, Meclis açılmadan da aldın. Ne olacak bu aradaki dönem? ‘Mış bakanı.’ Ümit ediyorum; maaş ödemiyorlardır, özlük haklarını vermiyorlardır.

Talim Terbiye Kurulu’na atama yaptılar. Ziya Selçuk affını istedi. Kabul edildi. Yerine yardımcısı Mahmut Özer geldi. Sanki aydan gelmiş gibi bütün teşkilatın yönetimini değiştiriyor. Eskisi mi doğru, burası mı yanlış, bu doğruysa orası niye yıllarca öyle durdu? Talim Terbiye Kurulu’na atama yapıyorlar. Tabi bu bakanın bu ucube sistemde daha yemin etmediğinin altını çizmek isteriz. Şimdi bu bakanları kafasına göre atıyor ya, bir imzayla, istediği zaman da alıyor ya, bakanın yemin etmesi lazım. Kürsü yok. Kürsü var, bizim kürsüyü kullanıyorlar emaneten. Meclis’e karşı sorumlu değil. Soru soramazsın, cevap alamazsın, gen soru veremezsin, düşünemezsin ama bizim kürsüde yemin edecek düşünememiş beyefendiler, ‘ben yazın bakan atarsam ne olacak’ diye. Bakan var, yemini yok. Atandın, Meclis açılmadan da aldın. Ne olacak bu aradaki dönem? ‘Mış bakanı.’ Bir bakan bir varmış bir yokmuş. Yemin edememişmiş. Adama torunu soracak, ‘dede sen bakanlık yapmışsın, yemin töreninden fotoğraf’ yok. Yemin edemeden, Meclis açılamadan, beyefendi böyle uygun görüyor. Ümit ediyorum maaş falan ödemiyorlardır, özlük haklarını falan vermiyorlardır. Bu bakanın yaptığı harcamalar, attığı imzalar. Bakan yemin ederek göreve başlar. Nal gibi de yazıyor. ‘Ertesi gün yemin eder’ diye. Meclis’in açıldığı ilk gün, yaz döneminde bakanmış gibi dolanın bir beyefendi dolaşıyor ortalıkta. 1 Ekim’de bakanlık vasfı kazanacak, Allah nasip ederse. Böyle bir sistemle bir sistemde yönetiliyor Türkiye. Bakan ataması böyle olanın, ekonomi yönetiminden, afet yönetiminden ne bekliyorsun? O yüzden bu haldeyiz.

Bu kifayetsizlerin yönettiği ülke. İşte bu beceriksizler, dün Talim Terbiye Kurulu’na Mustafa Gündüz’ü atamışlar. Beyefendi ne iş yapacak? Bence çok önemli. Görevleri arasında ‘eğitim sistemini hazırlamak, ders kitaplarını hazırlamak’ görevinde olan bir kurula gelmiş. Göreve bak. Beyefendinin yazdığı makaleye bak. ‘Alfabe değişikliği geçmişimizi unutturmak için yapılmış.’ Atatürk gelmiş, modern harfleri getirmiş, on yılda dünyada görülmemiş şahlanışın en başındakini yapmış. Bu adamın tek adamın imzasıyla yemin etmemiş bakanın önerisiyle çocuklarımızın okuyacağı kitaplara karar vermeye getirdiler. Yazıklar olsun size. Harf Devrimi’ne karşı adamı, Talim Terbiye Kurulu’na atayan zihniyete yazıklar olsun. Kaçacak delik bulamayacaksınız o sandıkta. O perdeyi çekecek, oyunu verecek, bu kabus bitecek. İnsan acıyor.” dedi.
kamuajans

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum