Bakan Ziya Selçuk' tan öğretmen maaş ve ek ders ücretleri ile yüz yüze eğitim açıklaması

Bakan Ziya Selçuk' tan öğretmen maaş ve ek ders ücretleri ile yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında öğretmenlerin maaş, ek ders ücreti ve yüz yüze eğitime dair açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

"Eğitim bütçemiz, 211 milyar 993 milyon 156 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam 2021 yılı merkezî yönetim bütçesinin yüzde 15,7'sini oluşturmaktadır. Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için yatırım bütçemizi, 5,8 milyar TL'den yüzde 94 artırarak 11,3 milyar TL'ye çıkartıyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM:
Bir an önce yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasını bekliyoruz

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI:
Dünyada sadece 4 ülke öğretim kademeleri için 3 ayrı TV kanalı kurabildi. Bunlardan biri Türkiye"

ÖĞRETMENLERİN MAAŞ VE EKDERS ÜCRETLERİ
"Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında da önemli iyileştirmeler yapılmış olup 01/07/2020 tarihi itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve başlayan dokuzuncu derece, birinci kademedeki bir öğretmenimizin maaşı da 4.369 TLdir, ek ders ücretinin saati de net 18,22 TLdir. Ayrıca tüm öğretmenlere her eğitim öğretim yılı başında da 1.210 lira ödenek verilmektedir. Bakanlığımızın üst yönetimine ilişkin hizmetler, yardımcı hizmetler, hukuki danışmanlık, muhakemat hizmetleri, insan kaynakları yönetimi, idari ve mali hizmetler, danışma ve denetimleri içeren 2021 yılı bütçemizin yönetim destek programına 11 milyar 225 milyon lira kaynak ayrılmıştır."

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.