Bu branş öğretmenleri Uzman Öğretmenlik Sınavından muaf olacak

Bu branş öğretmenleri Uzman Öğretmenlik Sınavından muaf olacak
Uzman Öğretmenlik Sınavından hangi branş öğretmenleri muaf olacak?

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Mezunları da Uzman Öğretmenlik Sınavından Muaf Olacak

Bilindiği üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan düzenleme ile yüksek lisans mezunları uzman öğretmenlik yazılı sınavından muaf tutulmuştu. Diğer taraftan, 1997 yılında eğitim fakültelerinin ortaöğretime öğretmen yetiştiren programlarında değişiklik yapılarak öğretim süresi 5 yıla (10 yarıyıl) çıkarılmış, bu programlara kayıt olanlara yüksek lisans düzeyinde eğitim verilmiş, mezun olanların ise yüksek lisans düzeyinde eğitim aldıkları kabul edilmişti. Yapılan bu değişikliğe göre eğitim fakültelerinin ortaöğretime öğretmen yetiştiren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği Matematik Öğretmenliği, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği programlarına 1997-1998 öğretim yılından 2013-2014 öğretim yılı dahil olmak üzere kayıt olarak mezun olanlar yüksek lisans mezunu sayılacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak eğitim fakültelerinin ortaöğretime öğretmen yetiştiren yukarıda belirtilen programlarında belirtilen tarihler arasında hazırlık sınıfı hariç 5 yıl(10 yarıyıl) öğretim görerek mezun olanların yüksek lisans mezunu olmaları hasebiyle uzman öğretmenlik için yapılacak olan yazılı sınavdan muaf tutulmaları yönünde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunmuştuk.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.