CHP'den din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri için atama talebi

CHP'den din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri için atama talebi
CHP Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin atanma sorununu meclise taşıdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümü mezunlarından öğretmen olarak atananların sayısına ve mezunların mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin CHP tarafında TBMM'ye soru önergesi verildi.

CHP'li Ömer Fethi Gürer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü mezunlarının atanma sorunu TBMM'ye taşıyarak Bakan Ziya Selçuk'a önerge sundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 11.12.2020 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1-2013 yılında kapatılan ve kapatıldığında mağdur edilemeyeceği söylenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü mezunlarından bu süreçte öğretmen olarak atanan mezun sayısı kaçtır? 

2-DKAB mezunları dışında farklı bölüm mezunların Din kültürü bölümüne de atanmaya başlanması ve bölümün asıl mezunları olan 4 yıl boyunca öğretmenlik alanında kendini yetiştiren DKAB mezunlarının mağdur edilmesinin nedenleri nelerdir? 

3-Mağdur edilmemek ve haklarını almak için açmış oldukları davada DANIŞTAY tarafından haklı bulunan DKAB mezunlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için bir düzenleme yapılacak mıdır? 

4-Pedagojik formasyon eğitimini 4 yıl boyunca alan ve kendi bölümü için istihdam hakkına sahip olan DKAB mezunlarının mağduriyetlerini nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum