CHP'li belediyeler okul yapıp MEB'e teslim edecek

CHP'li belediyeler okul yapıp MEB'e teslim edecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı açılışında açıklamalarda bulundu. Eğitimdeki sıkıntılara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerimizin olduğu yerde, eğer ek dersliğe ihtiyaç varsa arsayı göstersinler oraya okulu yapacağız ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edeceğiz" dedi.

Eğitimdeki sıkıntılara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerimizin olduğu yerde, eğer ek dersliğe ihtiyaç varsa arsayı göstersinler oraya okulu yapacağız ve Milli Eğitim Bakanlığına teslim edeceğiz" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıl dönümünde parti meclisi toplantısı açılışında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlunun açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Önümüzde yeni bir tarih var. Gençlerimiz var. Bizden daha iyi yetişmiş, dünyayı bizden daha iyi tanıyan gençlerimiz var. O gençlerin önündeki bütün engelleri kaldırmak bizim namus borcumuzdur. Onlardan çalınan her şeyi onlara iade edeceğiz. Onlar bu ülkenin gerçek anlamda güvencesi ve geleceği.

Son kurultayımızda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesini açtık. Oy birliği ile kabul ettik. Beş temel sorundan söz etmiştik. Türkiyenin 21. yüzyıla girerken hala çözemediği beş temel sorundan bahsetmiştik. Bugün ağırlıklı olarak eğitim üzerinde duracağım. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyeti kurarken en çok mücadele ettikleri alan eğitimsiz kalan toplumun eğitilmesi için altyapı oluşturmaktır. Cehaletle mücadelenin temel ilacı eğitimdir. Toplumu eğittiğiniz zaman farklı bir Türkiyeyi ortaya koyarsınız.

Demokrasiye vurulan en büyük darbe tek adam rejiminin hayata geçirilmesidir. Var olan iktidar, çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya bıraktı Türkiyeyi. Yargıya bakın tamamı dökülüyor. Eğitime, ekonomiye bakın, dökülüyor. Türkiyeyi çoklu organ yetmezliğinden kurtarmamız lazım.

"TEFECİ TARAFINDAN TESLİM ALINAN YÖNETİCİ, TÜRKİYEYE HİZMET EDEMEZ"
Faiz, yeni orta vadeli plana göre her gün 79 milyon 354 bin dolar faiz ödeyeceğiz. Özellikle AK Partiye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Bunların, yaptıkları 3 yıllık plana göre her gün 79 milyon 354 bin dolar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak faiz ödeyeceğiz. Türkiyeyi yönetemiyorlar. Çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya olan bir iktidarın Türkiyeyi yönetme şansı yoktur. Tefeci tarafından teslim alınan bir yönetici, Türkiyeye hizmet edemez.

8 Nisan 1923 Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, 9 ilke dediğimiz bir belge yayımlanıyor. Bu belge daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinin programı olarak kabul ediliyor. Bunun beşinci maddesi eğitim ile ilgilidir. Şimdi ise eğitim ile ilgili kararları hayatında ders vermemiş kişiler belirledi ve Türkiye böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldı.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIM ŞAHİT OLSUN..."
Pandemi, eğitim sisteminde yaşanan sorunları gün yüzüne çıkardı. 2 milyon 16 bin 139 öğrenci EBAya ulaşamadı. Meksika ve Türkiye, okullarını uzun süre kapalı tutan iki ülke. Öğrencileri, aileleri perişan ettiler. Sarayda oturanlar bunu biliyor mu? Sarayda oturanlarda vicdan var mı acaba? Fakirin fukarının çocuğunun hakkını savunan yine biziz.

15 bin öğretmen daha atanacak diye açıklama yapıldı. 107 bin öğretmen açığı var MEBin açıkladığına göre. Daha düne kadar Öğretmen açığı yok aksine fazlalığı var diyen kişi 15 bin öğretmen atacağız diyor. Öyle bir atmosfer ki yeri geliyor öğretmen fazlası var diyor, yeri geliyor 15 bin ile tamamlayacağız diyor. Yeri geliyor 107 bin açığımız var diyor. Kim doğru söylüyor? Her şeyi bir kişiye bağlarsanız tablo budur.

Bütün vatandaşlarım şahit olsunlar. Bizim belediyelerimizin olduğu yerde, eğer ek dersliğe ihtiyaç varsa arsayı göstersinler oraya okulu yapacağız ve Milli Eğitim Bakanlığına teslim edeceğiz. Yapamıyorlar, beceremiyorlar. Çoluk çocuğumuzun geleceği ile oynuyorlar.

EĞİTİM İÇİN NELER YAPILMALI?
Eğitimde bir şeylerin yapılması lazım. Nelerin yapılması gerektiğini açıklayayım. İlk yapılacak iş bütçeden MEBe ek ödenek, kaynak aktarmaktır. Bakanlık alacak bunları öğrencilere dağıtacak. Hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum Saray hariç. O çocukların cahil kalmasını isteyenler bunu yapmıyor. Süratle bir araştırma yapılması lazım. Öğrenme kayıplarının boyutlarını öğrenmek ve telafi etmek zorundayız. En kısa zamanda 107 bin öğretmenin atanması lazım. Tüm okullarda aşamalı olarak bir sağlık görevlisinin olması lazım. 101 bin yardımcı hizmet personeline ihtiyaç var bunların atanması lazım. 43 bin ek dersliğe ihtiyaç var. Eğitim Şurası mutlaka kısa sürede toplanmalı. Mutlaka bir Eğitim Bilim Kurulunun oluşturulması lazım. Kendi partime militan yetiştireyim diye bir eğitim olmaz. Öğretmenler Meslek Kanununun mutlaka çıkması lazım. Her 24 Kasımda öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmeli. 3600 Ek Göstergeyi onlardan söke söke alacağım. Her okulun bir bütçesi olmalı.

GENÇLERE SÖZÜM: SİZDEN ALDIKLARINI TELAFİ EDECEĞİZ
98. yılda belki Türkiyede çok farklı şeyleri konuşmalıydık. Sorunlarımız ikinci planda ama gelecekte neleri daha güzel inşa edebiliriz diye konuşmalıydık. Maalesef bugün hala Cumhuriyetin eğitim felsefesini yeteri kadar iyi kavrayamamış bir iktidar bu noktaya getirdi. Gençler iyi eğitim alacak bundan hiç şüphem yok. Gençlere söz verdim. Sizden çaldıkları her şeyi size geri vereceğiz. Havuz medyası, Kılıçdaroğlu gençlere yeni telefon vaat etmiş diyor. Akılları olsa şunu düşünürler, Kılıçdaroğlu gençlere her zaman yeni telefon kullanabilecekleri bir Türkiye vaat ediyor... KYK faizlerini sileceğiz. Ana parayı da iş bulduktan sonra belli bir taksitle alacağız. 18 yaş üstü gençlerin tamamına bin lira bakiyeli kart mobil uygulama vereceğiz. Aile Destekleri Sigortasından yararlanacak olan ailelerin çocuklarına pozitif ayrımcılık yapacağız. Kamu eleman alıyorsa o ailelerden alacak önce. Böylece o ailelerin evine düzenli gelir girmiş olacak. Mülakatı kaldıracağız. Eğer zorunlu olursa da kamera koyacağız oraya. Torpili sonlandıracağız. Pasaport çıkarma işleminde ve yurt dışına çıkış harcı almayacağız gençlerden. Çünkü gençler yurtdışına gezmek, eğlenmek için çıkacaklar Türkiyeden. Yeni araç alıyorsa ÖTVsini sıfırlayacağız. Onların hayalleri bizim hedefimiz olacaktır. 98inci yılımız kutlu olsun. Umudumuz yeşeriyor, sürekli yeşerecek. Daha güzel bir Türkiyeyi birlikte, dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz."

Cumhuriyet

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum