CHP'li vekilden il milli eğitim müdürüne istifa çağrısı

CHP'li vekilden il milli eğitim müdürüne istifa çağrısı
Cumhuriyet Halk Parti Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız'a sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki göstererek istifa çağrısında bulundu ve hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.

''İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EĞİTİM KURUMUNA ZARAR VERİYOR''

CHP Milletvekili Barış Karadeniz sosyal medya platformu Twitter üzerinden attığı tweetle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız'a sert çıktı. Karadeniz açıklamasında;'' Ne yazık ki çocuklarımızı emanet ettiğimiz,  İl Milli Eğitim Müdürü çıkıyor Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı'na ağza alınmayacak cümleler kuruyor. Devletin ildeki yöneticisi İl Milli Eğitim Müdürü çocuklarımıza kötü örnek oluyor, Milli Eğitim kurumuna zarar veriyor. Bir eğitimcinin, bir müdürün en nihayetinde bir devlet memurunun böyle paylaşımlar yapması utanç vericidir kabul edilemez.Kamuoyuna soruyorum devlet memurları ne zamandır siyaset yapabiliyor? Bir devlet memuru ne cürretle bu cümleleri kurabiliyor ? Siyaset yapma arzusu varsa istifaya davet ediyorum. Kimse Genel Başkanımıza tek bir cümle dahi edemez buna izin vermeyiz. Merak ediyoruz bu kişiye herhangi bir yaptırım uygulanacak mı ? Gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız, konunun takipçisi olacağız. Meclise sunulmak üzere soru önergemizi  hazırladık. Devlet liyakatlı kadrolarla yönetilmeli'' dedi.  

KARADENİZ, ''İL MİLLİ MÜDÜRÜ HAKKINDA BAKANA SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda konu hakkında soru önergesi verdi. Karadeniz, önergesinde, “Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız eğitimci kimliğini ve makamını hiçe sayarak sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi ve ülkenin Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “ağzından çıkanı kulağı duymayan vasıfsız muhterisler, ne derse desin.” İfadesini kullanmıştır. Bu çirkin, talihsiz ve seviyesiz açıklama ne çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir eğitimciye ne de bir devlet memuruna yakışmamaktadır.  Siyaset yapması yasak olan devlet memurunun yaptığı bu talihsiz açıklama şüphesiz ki dönemin siyasi erklerine yaranmak içindir. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla ilgili herhangi bir adli ve idari işlem başlatılmış mıdır?. Bakanlığınız bünyesinde çalışan bir ildeki en yüksek eğitim-öğretim hizmeti veren devlet memurunun siyasi propaganda yapması yasak değil midir?. Ercan Yıldız kin ve nefret içeren paylaşımını iktidar partisinden güç alarak mı bu kadar açıkça ifade etmiştir?. Çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın memurlarının bu tür ayrımcı, kin ve nefrete teşvik edici tutum ve davranışların önüne geçmek için ne gibi tedbirler alınmaktadır?” ifadelerine yer verdi.
sinoppusulasi.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.