CHP Milletvekili Ali Keven: “Milli Eğitim Müdürü mü, yoksa siyasi parti yöneticisi mi?”

CHP Milletvekili Ali Keven: “Milli Eğitim Müdürü mü, yoksa siyasi parti yöneticisi mi?”
Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ali Keven, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin siyasi parti yöneticisi gibi hareket ettiklerini ve kurumun saygınlığına gölge düşürdüklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ali Keven, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin siyasi parti yöneticisi gibi hareket ettiklerini ve kurumun saygınlığına gölge düşürdüklerini söyledi.

Çayıralan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerine Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar’ın davet edilmemesine tepki gösteren Keven, “Çayıralan İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur, son yerel seçimde AKP’den Sorgun Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Galiba bu sefer de milletvekili adayı olacak ki bundan dolayı Belediye Başkanımız Ömer Codar’ı düzenlediği resmi bir etkinliğe davet etmiyor. Devletin kurumlarını istediğiniz gibi yönetemezsiniz. Bu devletin bin yıllık geçmişini sizin siyasi hesaplarınıza malzeme yaptırmayız.” diye konuştu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurum personeline verilen aylıkla ödüllendirme teşviki hakkında da açıklama yapan Keven, görevde yükselmeler de olduğu gibi aylıkla ödüllendirmede de başarı ve liyakatin değil iktidara ve onun güdümündeki Eğitim-Bir-Sen adlı sendikaya yakın olma kriterinin arandığını söyledi.

CHP Milletvekili Keven, “Yerköy ilçesinde 4 öğretmen, 3 okul müdürü, 2 şube müdürü, 1 VHKİ, 1 şef ve 1 kurum müdürü olmak üzere 12 kurum personeli ödüllendirmeden faydalandı. Ancak bu kişilerin nasıl seçildiği hakkında somut bir kriter yok. Çünkü verilen ödüllendirme teşvikinde başarı ve liyakat değil iktidara ve onun güdümündeki Eğitim-Bir-Sen adlı sendikaya yakın olma şartı aranıyor. Öğrencisinin çeşitli branşlarda dereceye girmesini sağlamış başarılı öğretmenler ödüllendirmeye uygun görülmezken Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) en başarılı okulların idarecileri ödüllendirmeye uygun görülmezken siyasi çevresi olan idarecilerin uygun görülmüş olması kabul edilemez. Öğretmenleri ayrıştırmaktan vaz geçin artık. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz Milli Eğitimi yerel siyasetçilerin peşinden ayrılmayan, onları gölge gibi takip eden Milli Eğitim Müdürleri ile değil liyakatli ve başarılı eğitimcilerle yönetmek zorundayız. Meslektaşlarım olan öğretmenlerin özlük haklarını savunmaya devam edeceğim. Milletin iktidarında Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül ve okul müdürleri AKP’nin yerel siyasetçileriyle fotoğraf çekinmek zorunda kalmayacak sadece ve sadece başarılı bir eğitimci olma şartı aranacak. Merak etmesinler onları da bu çileden kurtaracağız. Milletin iktidarında Milli Eğitim Müdürlerinin tek görevi o şehirdeki başarı çıtasını yükseltmek, sınavlarda en iyi başarıları elde etmek ve öğrencilerinin, öğretmenlerin huzurunu sağlamak olacaktır.” dedi.
yeniufukgazetesi.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum