CHP Milletvekili: Bakan Ziya Selçuk’un değişmesini beklemiyorum

CHP Milletvekili: Bakan Ziya Selçuk’un değişmesini beklemiyorum
Caner Taşpınar yazdı: İstifası gündeme gelen ve “kabine değişikliğini” beklediği öne sürülen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine konuşulan isimleri Odatv Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından araştırdı

İstifası gündeme gelen ve “kabine değişikliğini” beklediği öne sürülen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine konuşulan isimleri Odatv Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından araştırdı.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Bakan Selçuk yerine gelmesi beklenen en güçlü isim eski Bakanlık Müsteşarı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin.

Bakan yardımcıları Mahmut Özer, Reha Denemeç de Bakanlık için konuşulan isimler arasında…

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya ise Odatv’ye yaptığı açıklamada, Yusuf Tekin’in yanı sıra Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı da listeye ekledi.

Ziya Selçuk’un Bakanlık koltuğuna oturmasından önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın adı da konuşulmuştu. Bugünkü belirsiz tabloda Mahir Ünal’a da kulislerde değiniliyor.

“KORKULUK GİBİ KALIYOR”

Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balun, Bakanlık için adı geçen isimleri Odatv’ye değerlendirdi.

Şükrü Balun, “Bakanın değişmesi sorunu çözmüyor. Eğitim politikalarına bakışın değişmesi gerekiyor” uyarısını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yedi kez bakan değiştirildiğini ancak bir arpa boyu yol alınmadığını belirten Balun, şunları söyledi:

“Hep böyle krizlerde, bakanları bir hamleyle değiştirdiler. Bakanlar bakan olarak çalışmıyor. Ziya Selçuk kendi başına başarısız değil ama onun çalışacağı zemini yaratmıyorlar, korkuluk gibi kalıyor, müsteşarlık hizmeti veriyor adeta.”

CHP’Lİ VEKİL KAYA: DEĞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise Odatv’ye yaptığı açıklamada Bakan Ziya Selçuk’un değişmesini beklemediğini ifade etti.  

Bakan Ziya Selçuk’un karşısında eski Müsteşar Yusuf Tekin, Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın çalışma yürüttüğünü öne süren CHP’li Yıldırım Kaya şunları söyledi:

“Ziya Selçuk’un değişeceğini düşünmüyorum. Öte yandan değişse bile, kim gelirse gelsin, tek karar verici Erdoğan’dır. Bakan değişikliği kamuoyunun dikkatini çekiyor ama artık yeni sistemde tüm bakanlıklarda son sözü söyleyen Erdoğan’dır. Hepsi sekreter görevindedir, bakanların hiçbir karşılığı yok.”

Caner Taşpınar/Odatv.com
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum