CHP Milletvekili, Eğitim Bir-Sen’in yazısına tepki gösterdi!

CHP Milletvekili, Eğitim Bir-Sen’in yazısına tepki gösterdi!
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun’un, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği yazısını ‘talimat’ olarak nitelendirdi. Tanal, “Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sendika delege seçimlerine müdahil olması, suç teşkil etmektedir” dedi.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi’nin yarın il genelinde delege seçimi yapılacak. Konuyla ilgili Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir yazı göndererek bu konuda kolaylık sağlanmasını talep etti. Daha sonra il milli eğitim müdürlüğü ilgili yazıyı 13 ilçenin müdürlüklerine gönderdi.

TANAL: SUÇ TEŞKİL EDİYOR

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Coşkun’un gönderdiği yazıyı ‘talimat’ olarak nitelendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün delege seçimlerine müdahil olmasının suç teşkil ettiğini ve bu konuda bakanlığın harekete geçmesi gerektiğini öne sürdü.

‘BAKANLIK GEREĞİNİ YAPMALI’
Sosyal medya hesabından konuyu gündeme taşıyan Tanal, “İktidara yakın eğitim sendikası Eğitim-Bir-Sen’in Şanlıurfa Şubesinin yarın il genelinde delege seçimi var.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bu kapsamda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘talimat’ olarak değerlendirilebilecek bir yazı gönderdi.

Söz konusu yazıda sendika seçimi için gerekli kolaylığın sağlanması talep edildi. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Eğitim-Bir-Sen’in ilgili yazısını, gereğinin yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm birimlerine, 13 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de okul müdürlüklerine talimatı ulaştırdı. Sade bir okumayla Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü’ne; İl Milli Eğitim Müdürü de 13 İlçe Milli Eğitim Müdürüne;

İlçe Milli Eğitim Müdürleri de okul müdürlerine talimat verdi diyebiliriz. Devletin bürokratına, iktidara yakın sendikanın şube başkanından talimat gidiyorsa, devletin çivisi çıkmıştır demektir!

Ayrıca Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sendika delege seçimlerine müdahil olması, suç teşkil etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı gereğinin yapılması konusunda göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
urfapusulası

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.