CHP öğretmen maaşlarını hesapladı! Bir öğretmen on yıl önce 10 çeyrek alıyordu, 2021'de 6 çeyrek alabiliyor

CHP öğretmen maaşlarını hesapladı! Bir öğretmen on yıl önce 10 çeyrek alıyordu, 2021'de 6 çeyrek alabiliyor
CHP öğretmen maaşlarını hesapladı! Bir öğretmen on yıl önce 10 çeyrek alıyordu, 2021'de 6 çeyrek alabiliyor. Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın öğretmen maaşlarına ilişkin Meclis açıklaması şöyle:

YILDIRIM KAYA (Ankara) - Öğretmenlerin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu söylesem şimdi ... Öğretmenlerin fakirleştiğine ilişkin bilgilere gelin hep beraber bakalım...son on yılına yani çok uzağa gitmeden bir bakalım: 9’un 1’inci derecesindeki bir öğretmen on yıl önce 1.769 lira maaş alıyordu, bu parayla 977 dolar alıyordu, 10 çeyrek altın alıyordu. 2021 yılına geldiğimizde ise 9’un 1’inci derecesindeki bir öğretmen 4.960 lira maaş alıyor, bu parayla 559 dolar, 6 çeyrek altın alabiliyor.

Şimdi, sizler diyeceksiniz ki “Dolarla ne işin var? Biz millî ve yerliyiz.” Gelin, o zaman hem dolarla hem altınla hesap yapmayalım, mutfağın alev alev yandığı süreçte kadınların en çok kullandığı ayçiçeği yağı üzerinden hesaplayalım: 1.769 lira maaş alan bir öğretmen 478 litre ayçiçeği yağı alabiliyordu, bugün ise 4.960 lira alan bir öğretmen 291 litre ayçiçeği yağı alabiliyor. Demek ki satın alma gücü neredeyse öğretmenlerin yarı yarıya azalmış.

TÜRK-İŞ’in verilerine bir bakmak isterim: 2021 yılında yoksulluk ve açlık sınırını hesaplamışlar. Açlık sınırı 3.049 lira, yoksulluk sınırı ise 9.931 lira yani öğretmenlerin tamamı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor, ücretle çalıştırdığımız öğretmenler ise açlık sınırının altında maaş alıyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum