CHPL'li vekilden İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak mı sorusu?

CHPL'li vekilden İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak mı sorusu?
Mersin'de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Nutuk'un okullarda dağıtılmasına izin vermediği iddia edildi. CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

CHP'li Başarır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu yazılı soru önergesinde de şu ifadeleri kullandı:

"Mersin İli Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Çamlıyayla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın okullardaki öğrencilere dağıtmak üzere, Mavi Çatı Yayınlarına ait "Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk" adlı kitap için izin isteğine, "Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümeti'ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığı…

‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiği" gerekçesiyle 19.04.2021 tarihli yazısıyla olumsuz yanıt vermiştir.

Bunun yanı sıra tarikatlara ait ve öğrencilere sapkın düşünceleri aşılayacak kitaplara ise bazı okullarda izin verildiği yazılı ve görsel basında yer almıştır" açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

- Kurtuluş Savaşı Destanı'nın yazıldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait "NUTUK" eserinin öğrencilere dağıtılma izninin verilmemesinin gerekçeleri nelerdir? Böylesine önemli ve değerli bir eseri öğrencilerin okumasında, bilgi sahibi olmasında ne gibi sakıncalar vardır?

- NUTUK'ta geçen Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine gerekçe göstererek dağıtımına izin vermeyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak mıdır? Alınmayacaksa gerekçeleri nelerdir?

İşte Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı:

gerçekgündem

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.