Cumhurbaşkanından öğretmen maaşı, 3600 ek gösterge, meslek kanunu açıklaması

Cumhurbaşkanından öğretmen maaşı, 3600 ek gösterge, meslek kanunu açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 kasım öğretmenler günü münasebetiyle Beştepede 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu. Erdoğan konuşmasında öğretmen maaşlarına, meslek kanununa ve 3600 ek gösterge verilmesinden söz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün milletimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bugün hangi konuda olursak olalım üzerimizde hakkı olan hocalarımızı sevgiyle saygıyla anıyoruz. Ömrünü öğretmeye, nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış bir öğretmenin hakkı asla ödenemez. 

Altyapı eksikliğin gidererek okullarımızı çok iyi standartlara kavuşturduk. 2002 yılından bu yana 713 bin 625 öğretmenimizin atamasını yaparak okullarımızın kadro ihtiyacını çözdük. Öğretmen sayımızın yüzde 73'ü bizim dönemimizde atandı. Dönemimizde kadın öğretmen oranı yüzde 60'ı buldu. 

ÖĞRETMEN MAAŞLARI

İnsanı ihmal eden insan faktörünü dikkate almayan hiç bir politika hedefine ulaşamaz. Eğitim gibi doğrudan çocuklarımızı ve istikbalimizi ilgilendiren bir meselede işin merkezinde insan olması doğaldır. Öğretmenlerimizin sıkıntılarını kendi sıkıntımız olarak görerek gereken tüm adımları atıyoruz. Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmelere gittik. İşe yeni başlayanbir öğretmenimizin ücreti 2002 yılında 470 lira iken Temmuz 2021 itibarıyla nereye çıktı biliyor musunuz? 5 bin 100 liraya yükseldi.

3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Yürürlüğe girecek bu kanun sonrası öğretmenlerimiz ilave 3600 ek gösterge başta olmak üzere yeni haklara sahip olabilecek.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum