Dayak yiyen Türk Eğitim-Sen Şube başkanından üyelere çağrı

Dayak yiyen Türk Eğitim-Sen Şube başkanından üyelere çağrı
Metin Öksüz Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube üyelerine seslendi. Sendikalar hak, hukuk, adalet, ehliyet, liyakat, demokrasi, emek mücadelesinin verildiği sivil toplum örgütleridir. Sendikalar iş ve işlemlerini Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere uygun yürütmek zorundadır.

Metin Öksüz Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube üyelerine seslendi

EĞİTİM – Sendikalar hak, hukuk, adalet, ehliyet, liyakat, demokrasi, emek mücadelesinin verildiği sivil toplum örgütleridir. Sendikalar iş ve işlemlerini Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere uygun yürütmek zorundadır.

19 yıldır Türk Eğitim Sen’e Üye, İşyeri Temsilcisi, Şube Başkan Yardımcısı, Şube Başkanı olarak samimiyet, gayret ve inançla hizmet ettim. Verdiğim mücadelenin akıttığım terin şahidi kıymetli üyelerimiz ve eğitim çalışanı arkadaşlarımızdır. Son derece başarılı Şube Başkanlığı dönemimize rağmen bugünkü Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin Şubeleri kendilerince dizayn etme çalışmalarından dolayı bir dizi hukuksuz kararla mağdur edildim ve haklarım elimden alındı.
Bizim alnımız açık başımız diktir. Biz haklılığımızı hukuk önünde ispat ettik. Müddei iddiasını hukuk önünde ispat etmekle yükümlüdür.
İspat edemeyen MÜFTERİDİR!

Eylül 2019’dan bugüne kadar Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Merkez Yönetim Kurulundan herhangi bir olumlu adım görmediğim için yaşadığım süreci ve alınan hukuksuz kararları şeffaflık ilkesi gereğince sizlerle paylaşma ihtiyacı duymuş bulunmaktayım.
Şahsıma yapılan haksızlıklar ve alınan hukuksuz kararlarla ilgili olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Merkez yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundum, yasal işlem başlattım. ( Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı 2021/ 66998 soruşturma numarası)
Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin aldığı bütün hukuksuz kararları yargıya taşıdım.
Ankara 1. İş Mahkemesi Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin aldığı bütün hukuksuz kararları İPTAL etmiştir.

Ankara 1. İş Mahkemesi 2021/372E ve 2021/ 418 Nolu Kararıyla:

”Davalı Sendika Merkez Yönetim Kurulu’nca kendisine yetki verilmesine rağmen,davalı sendikanın diğer şubeler yanındaki üye sayısı dikkate alındığında, davalı sendikanın öncelikle şube sayısını arttırıp, devamen davacının başkanlığını yaptığı 1 Nolu Şube’nin de 3 Nolu Şube’ye bağlanarak kapatılmasında, DAVALI TARAFÇA SENDİKA TÜZÜĞÜNCE BELİRLENEN SENDİKA YARARINA SOMUT OBJEKTİF SEBEPLER ORTAYA KONULMAMASI, ASLINDA SÖZ KONUSU ŞUBE 1 NOLU ŞUBENİN ve DE BAŞKANIN SENDİKAL FAALİYETLERİNİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK BİR EYLEM VE İŞLEM OLARAK GÖRÜLMEKTE bu işleme dair alınan kararın da iptali gerektiği kanaatine varılmıştır.” Gerekcesiyle

HÜKÜM:
Yukarıda açıklanan nedenlerle;
”1- Davanın KABULÜ İLE

a-Davalı Sendika Merkez Yönetim Kurulu’nun Bursa 1 Nolu Şube başkanlığına ilişkin 14/10/2019 tarihli 128 nolu davacının aylıksız izin hakkının sonlandırılmasına ilişkin işleminin iptaline,

b-Davalı Sendika MerkezYönetim Kurulu’nun 14/10/2019 tarihli 129 nolu davacının 14/10/2019 tarihinde şube başkanlığından istifasının kabulüne dair kararın iptaline,

c-Davalı Sendika Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun 04/11/2019 tarihli davacının üyelikten çıkarılma kararının iptaline,

d-04/11/2019 tarihli 141 sayılı davalı sendika Bursa 1 Noluşubenin kapatılmasına ve de 3 nolu şubeye bağlanmasına dair kararın iptaline, karar vermiştir.”

HAK, HAKLININ OLUNCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM!
Bundan sonra kıymetli üyelerimizi doğru bilgilendirme amacıyla HUKUKİ BİLGİ VE BELGELERİ sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım.

Kıymetli üyelerimizden beklentimiz hakkın ve haklının yanında tavır almalarıdır. Unutmayalım ki haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Bugüne kadar haksızlık kimden gelirse gelsin kime karşı yapılırsa yapılsın hakkın ve haklının yanında durdum. Bundan sonra da sabır, kararlılık ve inançla hak, hukuk, adalet, ehliyet, liyakat ve demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğim. Saygılarımla…
HAK, HAKLININ OLUNCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM!
Metin Öksüz
noktabursa.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.