Ders süreleri 30 dakika olmalı ve ek ilave tedbirler alınmalı

Ders süreleri 30 dakika olmalı ve ek ilave tedbirler alınmalı
Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah SOY yaptığı açıklamada ders sürelerinin ülke genelinde 30 dakikaya indirilmesi gerektiğini ve ek ilave tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Artan vakalara dikkatleri çeken SOY'un yaptığı açıklama şöyle:

Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah SOY yaptığı yazılı açıklamada ülke genelindeki tüm okullarda ders sürelerinin kısaltılmasını, sınıf mevcutlarının yirmi kişiyi geçmeyecek şekilde düzenlemesini ve okullardaki yardımcı personel sayısının artırılmasını talep etti. 

YÜZYÜZE EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ LAKİN TEDBİRLERDE ALINMALI
Başkan SOY yaptığı açıklamada: “Okulların açılmasını büyük bir heyecanla bekliyorduk. Zira bir buçuk yıldan beri süren uzaktan eğitim süreci birlikte herkes okulun önemini daha çok anladı ve uzaktan eğitimle bu işin olmayacağı noktasında hemfikir olundu. Herkes büyük bir heyecanla okulların açılmasını bekledi durdu. Ancak ne yazık ki bazı okullarımızda alınması gereken tedbirlerin alınmadığını gördük. Örneğin bazı sınıfların 45-50 kişilik mevcudu olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda o sınıfta sosyal mesafe kuralının sağlanamadığı görüldü. Ayrıca okula giriş ve çıkışlarda adeta izdiham yaşanmaktadır. Kalabalık okullarla ilgili her bir il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sınıflarda bu kalabalığı önleme adına gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Ayrıca maske takmayan ya da takmakta zorlanan çocukların olduğunu görmekteyiz. Bu noktada kış mevsiminin de yaklaşmakta olduğu gerçeği göz önünde bulundurulursa sosyal mesafenin ne kadar önem arz edeceği daha iyi anlaşılır. Bu sebeple sınıf mevcutları pandemi bitene değin 20 kişiyi geçmeyecek şekilde ayarlanmalı. Kalabalık okullarla ilgili gerekirse ikili eğitim hatta gruplar halinde eğitimde düşünülmelidir ” dedi. 

DERS SÜRELERİ 30 DAKİKA OLMALI
Başkan SOY sözlerinin devamında “Öğretmenlerimizin de 40 dakika boyunca maske ile ders anlatması da gerek sağlıklarını gerekse sergiledikleri performansı olumsuz yönde etkiledi ve etkilemeye devam etmektedir. Bu durum sağlıklı bir eğitim-öğretim ortamı sunmaktan uzaktır. Bu anlamda 40 dakikalık ders süresinin uzun olduğunu düşünmekteyiz. Bu sürenin ülkemiz genelinde 30 dakikaya indirilmesi uygundur. Bu noktada öğle arasının kaldırılması fikri de tüm yönleriyle düşünülmelidir. Zira öğle arasının bulaş riskini artırdığı gözlenmektedir” dedi. 

YARDIMCI PERSONEL EKSİKLİĞİ HAD SAFHADA
Başkan SOY, okullardaki yardımcı personel eksikliğine de dikkatleri çekerek şu sözleri ifade etti. “Ayrıca kalabalık sınıflarda gerekli tedbirlerin alınmadığı, okullarda temizlik sorunu bulunduğu görüldü. Bakanlığın bu konuda sınıfta kaldığını görmekteyiz. Bakanlığın bu eksikleri acilen gidermesi gerekir. Acilen okulların ihtiyaç duyduğu sayıda yardımcı personel temin edilmeli, bina sorunu yaşayan okullar tespit edilip mevcut öğrenci sayılarına göre yeniden bir eylem planı çizilmesi gerekmektedir. Yoksa karantina altına alınan sınıf, öğrenci, öğretmen sayısı artmaktadır ki bu durumda öğrenciler aracılığıyla evlere taşınan virüsün yayılması ve birçok evin (evde yaşayan bireylerin) karantinada kalması anlamına gelir ki bu da doğal bir sokağa çıkma yasağını yaşatır insanlara… Okullardaki süreci iyi planlayamazsak bu iş çok şeye etki eder. Bu sebeple gereken tedbirlerin alınması elzemdir” dedi.

Başkan SOY, sözlerinin devamında “Okullarda yüzyüze eğitimin ne kadar mühim olduğunu biliyoruz. Lakin gereken tedbirlerinde alınmasını istiyoruz. Sendika olarak önerimiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için ders süreleri ülke genelinde 30 dakika olarak güncellenmelidir. Ayrıca kalabalık sınıflarla ilgili olarak okul bazlı önlemlerin alınması ve ihtiyaç duyulan yardımcı personelin acilen sağlanması gerekmektedir” diyerek bakanlığa çağrı da bulundu. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.