Destekleme ve Yetiştirme Kursları Tamamen Kapatılacak Mı?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Tamamen Kapatılacak Mı?
Mebpersonel.com'da yer alan habere göre, DYK'ların tamamen kapanması çok uzak değil! Habere göre Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının ömründe sona yaklaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), dershanelerin kapatılmasının ardından Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını başlatmış, bu kurslar o tarihten bu yana devam etmektedir.

Kurslara katılan öğretmenlere %100 artırımlı ek ders ücreti ödenmesi ve ek hizmet puanı verilmesi, bakanlık içindeki diğer benzer kurslarda görev alan öğretmenlerin aynı haktan yararlandırılmaması yıllardır kanayan bir yara olarak süregelmiştir.

Öte yandan Sayıştay raporunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı'na ağır maddi yük getirdiği vurgulanmış ve bu hususta önlem alınması gerekliliği bildirilmişti.

Bu konuda en önemli hususlardan bir tanesi de kursların faydalılığı konusudur. İçlerinde öğretmenler de olan bir çok kesim bu kurslardan yeteri kadar verim alınamadığı kanaatindedir.

Geçtiğimiz günlerde de DYK'nın kapatılması için seçimlerin geçmesinin beklendiği iddia edilmişti.

Tüm bunlar değerlendirildiğinde DYK'nın önümüzdeki aylarda veya bir kaç yıl içerisinde tamamen kapanacağı veya yeniden yapılandırılacağı değerlendirilmektedir.
mebpersonel

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum