DYK'lar ve MTSK sürücü kursları kapatılacak mı?

DYK'lar ve MTSK sürücü kursları kapatılacak mı?
Bilindiği üzere dün alınan tedbirler kapsamında okullarda 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitime devam edilecek. Öğretmenler ve sürücü adayları destekleme ve yetiştirme kursları ile MTSK kurslarının durumunu merak eder oldu. 31 Aralık 2020 tarihine kadar DYK'lar ve MTSK'lar kapatılacak mı? Yoksa isteyen öğrenciler DYK için yüz yüze veya uzaktan devam edecek mi?

Yaşanan korona virüs vaka sayılarında ki artış sebebiyle yeni tedbirler hayatımıza girdi. Özellikle eğitim alanında aşamalı olarak başlayan yüz yüze eğitime tekrardan 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verildi. Bu süreye kadar devlet ve özel okullarda okuyan her kademedeki öğrenciler tamamen uzaktan eğitime devam edecek. Her türlü faaliyet EBA, Zoom, EBA TV kanalları vb gibi platformlarda üzerinde yapılacak ve okullarda yüz yüze eğitim olmayacak. Peki binlerce 8. ve 12. sınıf öğrencisinin sınavlara hazırlık için DYK kapsamında aldıkları kurslar kapatılacak mı?

DYK'lar kapatılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı 31 ARALIK 2020 tarihine kadar sürecek olan uzaktan eğitim ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yapacağını duyurdu. mebpersonel.com  Ancak geçtiğimiz Mart ayında da aynı şekilde uzaktan eğitime geçilmiş ve her türlü yüz yüze eğitim faatliyeti ( DYK,Kurs,egzersiz vb) iptal edilmişti. Buradan yola çıkarak yaşanan bu süreçte 23 Kasım tarihinden itibaren destekleme ve yetiştirme kurslarına 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilmesi beklenmektedir.

 Konuyla ilgili detaylı bir açıklama ve resmi yazı Bakanlık tarafından önümüzde ki günlerde yayımlanacaktır.

Sürücü kursları kapatılacak mı? MTSK'lar kapatılacak mı?

Aşamalı olarak başlayan yüz yüze eğitim alınan kararlar birlikte 31 Aralık 2020 tarihine kadar durduruldu. Bu tarihe kadar tüm kademelerde ki öğrenciler eğitim ve faaliyetlerine uzaktan eğitim olarak devam edecekler. Peki bu durumda sürücü kurslarının durumu ne olacak ? Sürücü kursları kapatılacak mı? MTSK'lar kapatılacak mı?

Henüz bakanlık tarafından konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı ve detaylı bir bilgilendirmenin bir kaç gün içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor.Ancak korona virüs salgının ilk görülmeye başlandığı 2020 Mart ayında da tüm faaliyetler uzaktan eğitime geçmiş ve sürücü kurslarının faaliyetleri askıya alınmıştı. Bu süreçte te Bakanlık tarafından 31 Aralık 2020 tarihine kadar yada daha öncesi tarihe kadar sürücü kurslarının faaliyetleri durulması muhtemeldir.
mebpersonel

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.