Eğitim-Bir-Sen Başkanından Türk Eğitim-Sen'e Cevap: 'Sizin yetkili sendika olduğunuz zamanlarda ..'

Eğitim-Bir-Sen Başkanından Türk Eğitim-Sen'e Cevap: 'Sizin yetkili sendika olduğunuz zamanlarda ..'
Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, ' sizin yetkili sendika olduğunuz zamanlarda yapıp ettiğiniz fecaatler milletin hafızasında öyle derin yaralar açtı ki siz unutmuş olabilirsiniz lakin milletimiz bunları unutmadı. Yetkili sendika oldukları dönemde enflasyon kadar bile zam alamamış memurun özlük hakları için bir gayret dahi ortaya koyamamış bazı şer odaklarının gizli açık destekçisi olanlar bugün konuşuyor ve Yandaş Sendika diyor öyle mi? Sözün kadrini bilenler dillerini tutarlar, en

Dün birtakım vesayet odakları ile kol kola yol yürü. Sendika binalarını darbecilerin mekânı yap. Uğruna binlerce milletimiz evladının can verdiği mukaddesatı bir yana bırakmayı boş ver mukaddesata açıkça düşmanlık edenlere kol kanat ol. Onların hamisi kesil. Devrin Beşli Çetesi ile halka karşı yapılan darbelere sadece seyirci kalma, halk düşmanları ile aynı safta siper al. Ulusal Birlik Hareketi Platformu içinde yer al. Platformun konfederasyon binalarında toplantılar düzenlemesine imkân tanı, eşi başörtülü birinin Cumhurbaşkanı olamayacağını savunanlar ile saf tut. Sonra bugün de ki Yandaş sendika...

Evet “hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” derler ama sizin yetkili sendika olduğunuz zamanlarda yapıp ettiğiniz fecaatler milletin hafızasında öyle derin yaralar açtı ki siz unutmuş olabilirsiniz lakin milletimiz bunları unutmadı. Yetkili sendika oldukları dönemde enflasyon kadar bile zam alamamış memurun özlük hakları için bir gayret dahi ortaya koyamamış bazı şer odaklarının gizli açık destekçisi olanlar bugün konuşuyor ve Yandaş Sendika diyor öyle mi? Sözün kadrini bilenler dillerini tutarlar, en azından geçmişin vebali ortaya saçılır diye bari susarlar ama yok adı genel başkan kendisi vesayet ortağı olmuşlar hala konuşuyorlar ve Yandaş Sendika diyorlar öyle mi?

Sahada hükümet biziz, devleti biz yönetiyoruz diyeceksin, ülkenin kalbi Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğüne sadece bir müdür yardımcısı olabilmiş üyeni şube müdür diye görevlendireceksin, ilçe milli eğitim müdürlüklerine Bakanlıktan Şube müdürleri görevlendireceksin, hak nerde hakikat nedir demeyeceksin sonra taşrada malum yapı diyecek çeteler Milli Eğitimi yönetiyor diyeceksin öyle mi? 

Hükümet nimetlerini sonuna kadar kullanıp bir de Yandaş Sendika yaftasıyla laf edeceksin. İnsanlar genel başkan oluşlarıyla değil sözlerinin ululuğu ile büyük olurlar. Hadi taşra teşkilatlarında çete var desen ya! Canım ülkemizde sivil toplum adına laf ediyor caka satıyorsun. Sanki dün hiç yaşanmamış gibi davranıyorsun. Seni takip edip sevenler namına da dün yaptıklarınız yarın yapacaklarınıza delil olacağı için üzülüyorum. Belki birileri 28 Şubat’ta kimlerle sipere yatıp milletimize neler ettiklerini unutmuş olabilirler ama aziz milletimiz hiç unutmadı.

Bizim durduğumuz yer hep net. MEMURSEN’in yetkili olduğu zamanda elde edilen mali kazanımlar ile sizin yetkili olduğunuz zamanda hiç elde edemediğiniz kazanımları bir kıyaslayın bakalım elde var hüzünden başka ne bulacaksınız. Lafa gelince, nimetten faydalanmak mevzu olunca hep meydandasınız. Sorumluluğa gelince her şeyi Eğitim Bir-Sen yaptı. Hatta gökten düşen meteorun da mesulü Eğitim Bir-Sendir.

Lafla Peynir Gemisi yürümüyor beyler!

Karar verin Haktan yana mısınız şerre ortak mısınız?

Öyle hariçten gazel okumak kolay. Yandaş sendika diyerek 28 Şubat’ın karanlık dehlizlerinde beraber sipere yattığınız kankalarınıza selam çakmakla da olmuyor. Yumurta küfesi bizim sırtımızda, milletimizin istikbali kaygısı bizim omuzlarımızda, nimet deryası sizin ayaklarınız altında. Her zaman olduğu gibi nimet varsa varsınız külfet varsa arazisiniz.

Yüksel HAŞLAK

Eğitim-Bir-Sen

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum