Eğitim Bir-Sen delege seçimlerinde oy kullandırılmadı, baskı yapıldı, polis çağrıldı iddiası

Eğitim Bir-Sen delege seçimlerinde oy kullandırılmadı, baskı yapıldı, polis çağrıldı iddiası
Eğitim Bir-Sen delege seçimlerinde oy kullandırılmadı, baskı yapıldı, polis çağrıldı iddiası

Eğitim Bir Sen'de Tartışmalar Bitmiyor(Son Gelişmeler...)

Eğitim Bir Sen delege seçimleri yurt genelinde yapılıyor. Barış ve kardeşlik havasında geçmesi gereken seçimlerde olaylar çıkıyor. Genel Merkezin açıklama yapması talep ediliyor...

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Eğitim Bir Sen'in delege seçimlerinde tartışmaların yaşandığı iller bulunuyor. Bu illerin başında Samsun geliyor;

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; sendika seçim yönetmeliğine ve TCK'ya aykırı şekilde bazı üyelere oy kullandırılmadığı, baskı yapıldığı, üyelere sorulmadan delege adaylarının çarşaf liste şeklinde hazırlandığı söyleniyor. Sendikanın seçim yönetmeliği yok mudur? Varsa neden uyulmaz? Üyelere sorulmadan seçim yapılacaksa seçime ne gerek vardır? Bu durum biz sandalyeyi aday göstersek seçilir mantığı mıdır? Neden tabana sorulmaz? Adayları biz belirleriz siz sadece oy verin mantığı çöküşü getirir.

Oy kullandırılmadığı için yaşanan tartışmada sandık başına çağrılan polislerin ise bu duruma karışamayacaklarını belirttikleri iddia ediliyor. Fakat TCK bellidir ve kolluğun görevi konuyu Cumhuriyet Savcısına iletmek ve Sayın Savcının emirleri doğrultusunda hareket etmektir. Bilindiği gibi;

TCK Madde 118 Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Suçu:

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

(1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

demektedir.

Ali Yalçın bu duruma ve yaşananlara sessiz kalmamalıdır. Şaibeli seçimleri tertemiz üyeler içine sindiremez...

Sendikalar demokrasimizin olmazsa olmazıdır ve sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi hem idari hem de adli açıdan suçtur. Bakalım bu olaylar sonucu adli ve idari soruşturmalar açılıp sonuçlandırılacak mı? 

memurdavaları.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum