Eğitim Bir-Sen'den 3600 Ek Gösterge, Seyyanen Zam ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Talebi

Eğitim Bir-Sen'den 3600 Ek Gösterge, Seyyanen Zam ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Talebi
Eğitim Bir-Sen'den tüm eğitim çalışanlarına 3600 ek gösterge, seyyanen zam ve yardımcı hizmetler sınıfının, genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi talebinde bulundu.

Genel Başkan Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu, şube başkanlarıyla eğitim gündemine ilişkin istişarelerde bulundu, sendikal çalışmaları görüştü.

3600 ek gösterge 

3600 ek gösterge 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer almasına, Cumhurbaşkanlığı eylem planlarına da dâhil edilmesine rağmen bu konuda beklentiler karşılanmamış, hiçbir somut adım atılmamıştır. 3600 ek gösterge, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçirilmelidir.

Seyyanen zam

Ekonominin makro ve mikro düzey rakamları, enflasyon ve faiz oranları dikkate alındığında, kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü net bir şekilde görülmektedir. Kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıpları ve enflasyona yenilme riskini giderecek mahiyette seyyanen zam yapılmalıdır.

Yardımcı hizmetler sınıfı

Memur, şef ve hizmetli başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının özlük ve sosyal haklarında iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları öğrenim durumları, yaptıkları görev ve hizmet süresi itibarıyla genel idare hizmetleri sınıfı kadrolarına herhangi bir sınava tabi tutulmadan geçirilmelidir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
29 Yorum