Eğitim-Bir-Sen'den 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeli Personel Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeli Personel Açıklaması
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, İstanbul 3 No’lu Şube’nin düzenlediği programa katılarak, eğitim gündemine ve toplu sözleşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ramazan Çakırcı'nın 3600 ek gösterge ve 4/B li sözleşmeli memur açıklaması şöyle:

6. Dönem Toplu Sözleşme’de, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda; ek ders ücretlerinin yüksek lisans yapmış olan eğitimcilere yüzde 7, doktora yapmış olanlara yüzde 20 artırımlı ödenmesi, halk eğitim merkezleri ve olgunlaştırma enstitülerinde görev yapan yönetici ve öğretmenlere nöbet görevi karşılığı haftada 3 saat ek ders ücreti ödenmesi, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında (DYK) görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesi, sınıf öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri ve atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesi, üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasının karara bağlanması başta olmak üzere, 21 yeni kazanım elde ettiklerini, 3600 ek gösterge konusunda çalışma yapılması kararının alınmasını sağladıklarını belirten Çakırcı, “134,84 olan toplu sözleşme ikramiyesini 400 liraya çıkardık. Örgütlü olanlar 2022’nin sonunda yılda bin 600 lira, 2023 sonunda ise 2 bin lira daha fazla alacak maaşını. 3600 ek göstergeyi masanın kararı hâline getirdik. Bu büyük bir adımdır. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler ile ilgili çalışmaları bakanlıkla birlikte 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Çakırcı, hizmetli ve güvenlik personeli ihtiyacının bir an önce karşılanması ve eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum