Eğitim Bir-Sen'den, MEB'e şikayet edilen okul müdürüne destek!

Eğitim Bir-Sen'den, MEB'e şikayet edilen okul müdürüne destek!
Okul müdürü hakkında "Zil sesini salavatla yer değiştirdiği" gerekçesiyle Millî Eğitim Bakanlığı'na sunulan soru önergesini sert dille eleştiren Eğitim Bir-Sen, "Bizi ‘topluca salavat okudular’ diye bildiğiniz her yere, istediğiniz kadar şikâyet edin" diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Piri Reis Ortaokulu Müdürü Ahmet Çelebi, "Zil sesini salavatla yer değiştirdiği" gerekçesiyle HDP'li Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ün cevaplanmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı'na sunduğu soru önergesine şikayet konusu oldu.

Okul Müdürü Ahmet Çelebi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Pınar Malkoç'u siyasi partiler üzerinden şikâyet eden Eğitim-Sen 2 No’lu şube yöneticisinin öne sürdüğü gerekçeleri "salavat hazımsızlığı" olarak nitelendiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yayımladı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir imzasıyla yayımlanan mesajda, sunulan soru önergesiyle Eğitim-Sen ve HDP’nin dine ve dindarlara olan kin ve nefretinin açığa vurulduğunu dile getirerek "Tekbiri, salavatı, fatihayı laikliğe aykırı bulan bu anakronik zihniyete inat bir kez daha hep birlikte 'Allahumme salli alâ Seyyidina Muhammed ve alâ Seyyidina Muhammed' diyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Eğitim-Sen, 'Peygambere salat ve selam olsun' manasına gelen salavata karşı kinini kusmuştur"

Konunun detaylarının aktarıldığı mesajda yapılan asılsız suçlamalara yer veren Tekdemir, "Çalışkanlığı, gayreti, adaleti ve özverisiyle şehrimize mal olmuş Piri Reis Ortaokulu Müdürü Ahmet Çelebi, sürekli geç gelerek görevini ihmal ve suistimal eden Eğitim Sen üyesi ve şube yöneticisi öğretmene sözlü uyarıda bulunduğu gerekçesiyle hedef tahtasına oturtulmuş, hakkında itibarsızlaştırma kampanyası başlatılmıştır. Okulda çalışkanlığı ve özverisi ile temayüz etmiş Din Kültürü Öğretmenimiz Pınar Malkoç, branşı ile ilgili yaptığı etkinlikler nedeniyle aynı hain ve kirli odaklar tarafından Ülkemizin iyilik ve hayır yüzü olan güzide Sivil Toplum Kuruluşu İHH’nın temsilcisi olmakla suçlanmıştır." dedi. 

Soru Önergesi ve arka planının Eğitim-Sen ile HDP’nin canlı ilişkisini gözler önüne serdiğinini ifade eden Tekdemir, "Sinelerinde ve zihinlerinde saklamayı beceremedikleri ve her hezeyanda açığa vurdukları kirli zihniyetlerini ve gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Dine ve dindarlara olan kin ve nefretini gizlemeyen, fırsat buldukça bunu ortaya koyan Eğitim-Sen, 'Peygambere salat ve selam olsun' manasına gelen salavata karşı kinini kusmuş, HDP'yi bir kez daha kirli bilgi ile beslemiştir." diye belirtti.

"Bizi ‘topluca salavat okudular’ diye bildiğiniz her yere, istediğiniz kadar şikayet ediniz"

Tekdemir, "İşe doğru dürüst gitmeyen Eğitim-Sen'li öğretmen, okulda salavat okunuyor gerekçesiyle müdürü ve Din Kültürü Öğretmenimizi HDP’ye, HDP de müdürü ve öğretmenimizi Ankara’ya şikayet etmiş. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Binlerce kez salat ve selam olsun Muhammed’e. Salat ve selam olsun aline ve yolunda gidenlere."

Salavatı laikliğe aykırı bularak karanlık dönemlerin kirli pratiklerinden nemalananların teröre destek verdiğini dile getiren Tekdemir, LGBT gibi sapkın oluşumların yanında duranların, zalimlerin, haksızlık yapanların hep karşısında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerinin altını çizerek şunları söyledi:

"Bizi ‘topluca salavat okudular’ diye bildiğiniz her yere, istediğiniz kadar şikayet ediniz. Öğretmenler odasında nicel ve psikolojik üstünlük sağladıklarında bu niteliksiz güruhun başka düşünce ve inanca hayat hakkı tanımayarak nasıl bir canavara dönüştüğünü çok iyi biliyoruz, eğitim çalışanları da biliyor. Tekbiri, salavatı, fatihayı laikliğe aykırı bulan bu anakronik zihniyete inat bir kez daha hep birlikte “Allahumme salli alâ Seyyidina Muhammed ve alâ Seyyidina Muhammed” diyoruz." 
İLKHA

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.