Eğitim Bir-Sen'den sözleşmeli öğretmenlere kadro ve 3600 ek gösterge talebi

Eğitim Bir-Sen'den sözleşmeli öğretmenlere kadro ve 3600 ek gösterge talebi
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, 'Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı bir uygulamadır. 3600 Ek gösterge çalışmasının bütün eğitim çalışanlarını kapsamasını; Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an evvel çıkarılmasını istiyoruz.' dedi.

Ramazan Çakırcı, İstanbul 2 No’lu Şube’ye bağlı Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliği’nin ve İstanbul 6 No’lu Şube’ye bağlı Kağıthane İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği toplantılara katılarak, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, anayasal ve yasal hakları kısıtlanmış, aile bütünlüğü bozulmuş sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamdan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulunarak, “Yüz binlerce öğretmen adayı atanmayı beklerken, öğretmen açığının, ucuz iş gücü olarak görülen ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması kabul edilebilir bir şey değildir. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı bir uygulamadır” dedi.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusundaki mücadelelerine devam ettiklerini kaydeden Çakırcı, “17 Aralık’ta Şırnak’ta, 30 Aralık’ta ise Ankara’da bu konuyla ilgili eylem yapacağız. Bu eylemlere sadece sözleşmeli öğretmenlerimizi değil, tüm eğitim çalışanlarını bekliyoruz. Sözleşmeli ve benzeri uygulamaların sona erdirilmesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi talebemizi bir defa daha haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Ek göstergede somut adım atılmalı, Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalıdır

3600 ek gösterge vaadinin somut adıma dönüştürülmemesinin eğitim çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Çakırcı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek gösterge konusunda adım atılmasını bekliyoruz. Ek gösterge çalışmasının bütün eğitim çalışanlarını kapsamasını; Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an evvel çıkarılmasını, öğretmenliğin kariyer mesleği hâline getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yöneticilerin asli görevlerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır

Okul yöneticilerinin asli görevlerini yerine getirebilmelerinin sağlanmasını, töhmet altında bırakılmamasını isteyen Çakırcı, okulların temizlik, güvenlik, kırtasiye, bakım-onarım, hizmetli gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayacak, eğitimciyle veliyi karşı karşıya gelmekten kurtaracak, yöneticilerin okulun esas işlerine yoğunlaşmalarına imkân sağlayacak okul bütçesi uygulamasına geçilmesinin elzem olduğunu söyledi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum