Eğitim Bir- Sen'den Yönetici Atama ve Görevde Yükselme Sınavı Açıklaması

Eğitim Bir- Sen'den Yönetici Atama ve Görevde Yükselme Sınavı Açıklaması
Genel Başkan Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu, şube başkanlarıyla eğitim gündemine ilişkin istişarelerde bulundu, sendikal çalışmaları görüştü.

Eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne ilişkin önerilerin değerlendirildiği; hak, emek ve özgürlük mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanan 50. Başkanlar Kurulu’nda yönetici atama ve görevde yükselme hususlarında şu kararlar alındı:

Yönetici atama yönetmeliği

Eğitim kurumlarına yönetici atama yönetmeliğinin beklentileri karşılamadığı, bazı müktesep hakları tartışmaya açtığı görülmektedir. Lisansüstü eğitimin göz ardı edilmesi, salt bir sertifika programıyla eğitim kurumu yönetiminin niteliğinin artacağının varsayılması, görevlendirmelerde edinilen bilgi birikimine ve mevcut yöneticilerin görev başında edindikleri kurumsal tecrübeye kulak tıkanması, kurum içi çalışma barışını bozacak, eşit, adil ve objektif bir biçimde adayların erişimine açık olmayan faaliyetlerin puanlamaya tabi tutulması, yönetici görevlendirme yönetmeliğinin sürdürülebilirliğinin olmadığını ortaya koymaktadır.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı

Sendikamızın talepleri doğrultusunda görevde yükselme sınavının yapılması ve unvan değişikliği sınavlarının gerçekleştirilecek olması, personelin beklenti ve taleplerini karşılamıştır. Ancak Millî Eğitim Bakanlığı’nda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları her yıl rutin olarak yapılmalı, eğitim çalışanlarının haklı kariyer beklentilerini karşılayacak yükselme sürecine işlevsellik ve süreklilik kazandırılmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum