Eğitim-Bir-Sen'den Yönetici Atama Yönetmeliğinde Değişiklik ve Okul Müdürlerine Kadro Talebi

Eğitim-Bir-Sen'den Yönetici Atama Yönetmeliğinde Değişiklik ve Okul Müdürlerine Kadro Talebi
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla: Yönetici görevlendirme süreci sürdürülebilir bir yönetmeliğe kavuşmalıdır, Eğitim kurumu yöneticiliğinin ikincil görev olarak değil, liyakat ve uzmanlık gerektiren, yetki-sorumluluk dengesi sağlanmış profesyonel bir meslek olarak düzenlenmesi...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla, Şanlıurfa 1 No’lu Şube’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Şube yöneticileri, ilçe yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda eğitim gündemi, alanda karşılaşılan güçlükler, çözüm bekleyen sorunlar ve sendikal çalışmalar görüşüldü.

Hasan Yalçın Yayla: Yönetici görevlendirme süreci sürdürülebilir bir yönetmeliğe kavuşmalıdır

Eğitim kurumu yöneticiliğinin ikincil görev olarak değil, liyakat ve uzmanlık gerektiren, yetki-sorumluluk dengesi sağlanmış profesyonel bir meslek olarak düzenlenmesi için çok çaba harcadıklarını kaydeden Yayla, eğitim kurumu yöneticiliğine daha fazla özlük hakkı ve yetki verilmesi taleplerinin karşılanmamasının hayal kırıklığına yol açtığını söyledi.

Eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yayla, “Eğitim yönetimi sertifikasına sahip olmaktan ziyade, sınavı kazananı, atananı hizmet içi eğitime almak esas olmalıdır. Eğitim kurumu yönetici görevlendirme yönetmeliğinde dava konusu ettiğimiz düzenlemeler yönetmelikten çıkarılmalıdır. Ödül sınırlamasıyla geçmiş yok sayılmamalı, kazanılmış haklar korunmalıdır. Aynı kurumdaki azami çalışma süresi artırılmalıdır. Bu ve benzeri sorunlu konular yeniden ele alınmalı, yönetici görevlendirme yönetmeliği beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum