Eğitim-Bir-Sen tarafından şube sekreteri görevinden azledildi!

Eğitim-Bir-Sen tarafından şube sekreteri görevinden azledildi!
Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Teşkilatlanma Sekreteri Gökhan DUMRUL'un görevden azledilme hakkındaki açıklamalarına, Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlıktan cevap geldi.

Eğitim Bir Sen Şube Teşkilatlanma Sekreteri Gökhan Dumrul, Genel Merkez yönetim kurulu kararı ile görevinden azledildi

2018 yılında EBS İl Başkan Yardımcısı olarak atanan 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Gökhan Dumrul, bu görevinden Genel Merkez yönetim kurulu kararı ile azledildi. Toplantılara katılmadığı gerekçe gösterilerek görevinden alınan Gökhan Dumrul, “Delegelerimizin ve üyelerimizin bana olan inancına, oylarına bu karar ile ne yazık ki şerh düşülmüştür. Bu haksızlığın takipçisi olacağım” dedi.

‘SÖZÜM DEĞER GÖRMEDİ’
Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şube Teşkilatlanma eski Sekreteri Gökhan Dumrul, “2018 yılından beri yürütmekte olduğum Kocaeli Eğitim Bir Sen Şube Teşkilatlanma Sekreterliği görevimden Eğitim-Bir-Sen Kocaeli şube yönetiminin talebi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı ile azledilmiş bulunmaktayım. Kocaeli tarihinde ilk kez seçilmiş bir yönetici görevden ‘toplantılara katılmadı’ gibi bir zorlama sebebiyle azledilmiştir. Zor olan inşa etmek, yıkmak en kolayı dedim, lakin sözüm değer görmedi” ifadelerini kullandı.

‘HAKSIZLIĞIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’
Sendikada 11 yıldır görev aldığını söyleyen Dumrul, “Sendikamıza üye olarak kalmak benim için şereftir. Merhum Mehmet Akif İnan'ın hayalini kurduğu fikir, düşünce ve emek hareketi olan sendikama asla küskün değilim. Tüm teşkilat mensuplarımızı aksine daha çok sahipleniyorum ve seviyorum. Biz biriz ve bir bütünün vazgeçilmez parçalarıyız. Delegelerimizin ve üyelerimizin bana olan inancına, oylarına bu karar ile ne yazık ki şerh düşülmüştür. Bu haksızlığın takipçisi olacağım. 2018 yılında bana oylarıyla destek veren delegelerimize ve üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Mevcut Kocaeli Eğitim Bir Sen 1 No'lu Şube Yönetimiyle ve şube başkanıyla fikir-söylem-eylem-üslup ayrılıklarımız nedeniyle görevimden azledilmiş bulunmaktayım” dedi.

‘ÜYE OLMAK BÜYÜK ONUR’
Gökhan Dumrul, sözlerinin devamında “Eğitim Bir Sen'e gönül veren hiçbir arkadaşlarıma küskün değilim. Ben pes etmiyorum daha çok çalışıp eğitim çalışanlarının gür sesi olmaya gayret edeceğim. Üye olarak sendikamıza katkı sunmaya devam edeceğim. Eğitim-Bir-Sen'e üye olmak bana verilen en büyük ödüldür. Vefanın adresi olacak, yöneticilerinin ulaşılabilir, şeffaf, hesap verebilir olduğu, bir sendika özlemini bizlerle beraber hisseden üyelerimizle dostlarımızla şimdi yeni bir yola çıkıyoruz. Teşkilatımızı diri tutmaya, demokrasiden şeffaflıktan ve istişareden yana kalarak devam edeceğim. Her son yeni bir başlangıcın önsözüdür” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık'ın açıklaması:

SÜREÇ…

Şube Yönetim Kurulunda başkan yardımcısı olarak görev yapan Gökhan DUMRUL’un, görevinin Genel Merkez tarafından sonlandırılmasını bir azil süreci olarak kamuoyuyla paylaşması üzerine;

5 Mart 2021 tarihinden itibaren yapılan 17 Şube Yönetim Kurulu Toplantısına katılmayan, sözlü ve yazılı mesaj ile de katılmayacağını ifade eden, “Senin yolun sana, benim yolum bana” sözüyle de süreci tanımlayan Gökhan DUMRUL hakkında, 3 Nisan İlksan Seçimleri ve 15 Mayıs yetki süreci sürecinde, sendikamızın ve çalışmalarımızın olumsuz etkilenmemesi için bir değerlendirme yapılmamıştır.  Ancak sürecin aynı şekilde devam etmesi üzerine de 01 Temmuz 2021 tarihinde yaşananlar Genel Merkezimiz ile paylaşılmıştır. 

Genel Merkezimizin ilgili arkadaşın yazılı savunmasını alması neticesinde de, tüzüğümüzün 39. Madde dördüncü fıkrasında ifade edilen “Şube Yönetim Kurulu toplantılarına mazeretsiz olarak beş defa üst üste katılmayan yönetim kurulu üyesinin yönetim kurulu üyeliği sona erer.”  Hükmü gereği Genel Merkez Yönetim Kurulunun oybirliği ile aldığı karar neticesinde 17 Kasım 2021 tarihinde Şube Yönetim Kurulu üyeliği sona erdirilmiştir.

Süreç bir azil süreci olmayıp, yukarıda ifade edildiği gibi tüzüğümüzde ifade edildiği şekilde görev ve sorumluluklarını yapmamakta ısrar neticesinde görevinin sonlandırılmasıdır…
Yaşanan durum magazinsel bir olay olmayıp, kurumların kişilerden ve kişisel beklentilerden üstün tutulması olayıdır. İlgili arkadaşımızın kardeşi 3 yıldır sendikamız avukatı olup,  hala şubemiz adına yetkili avukat olarak görev yapmaya da devam etmektedir.
Yapmak için birinci şart, yıkmaktan vazgeçmektir.

Şahin Yaşlık
Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı

kocaeliparaf.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.