Eğitim Bir Senden 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Eğitim Bir Senden 3600 Ek Gösterge Açıklaması
EğitimBirSen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman "Ek gösterge ve öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması için neyi bekliyorsunuz. Öğretmenlere destek olabilecek bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır. Memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ek gösterge artışını sağlayacak bir düzenleme bir an önce hazırlanarak hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

EğitimBirSen Bursa 1 No’lu Şube, 2021 yılı Nisan ayı il divan toplantısını, Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman’nın katılımıyla gerçekleştirdi. Muammer Karaman yaptığı konuşmada önemli değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman yaptığı konuşmada; divan üyelerinin sorularını da cevaplandırdı. Meslek kanunundan 3600 ek gösterge konusuna, İlksan seçimlerinin ertelenmesi konusundan Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği yazılara, pandemi sürecinin getirdiği eğitim sorunlarından sendikal çalışmalara, 15 Mayıs mutabakatına girerken yetkiyi daha ileriye taşımanın öneminden önümüzdeki toplu sözleşme sürecine, maaşların değer kaybından vergi dilimine, öğretmen atamadan özür grubu atamalarına, Bursa'ya özel bir konu olan 2016 mağdurlarından sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarına, Meslek liselerinin sorunlarından ilçelere özgü yerel sorunları içeren birçok konuda divan üyeleri başkanlarının sorularını cevaplandırdı. “24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde sözü verilen 3600 ek gösterge ve öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması için daha ne kadar zaman geçmesi gerekiyor” diye soran Karaman, “Vaatlerin gereğinin yerine getirilmemesi, hem vaatte bulunanlara hem de beklenti içerisine sokulan kamu görevlilerine zarar vermektedir. Öğretmenlere destek olabilecek bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır. Memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ek gösterge artışını sağlayacak bir düzenleme bir an önce hazırlanarak hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı. 
Habertürk

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum