Eğitim-Sen'den 16 maddelik talep metni!

Eğitim-Sen'den 16 maddelik talep metni!
Yoğun bir haftayı daha geride bıraktık. TBMM’nin açılışının 100. yılında kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şubelerimiz ve temsilciliklerimiz çocuklarımızın seslerini, düşlerini ve umutlarını dünyaya taşımaya çalıştılar. Çocuklarımız evlerden dışarı çıkamasalar da, çocuklarımızın düşlerine ve umutlarına sınır konulamayacağını bir kez daha gördük. Geçtiğimiz hafta ayrıca 1 Mayıs 2020 için hazırlıklarımıza başladığımız bir hafta oldu. Sınırlılıklar ve engeller ne olursa olsun, her koşulda 1 Ma
  1. Okulların açılacağı tarih ve telafi eğitiminin zamanı, içeriği ve biçimine MEB tüm kesimlerle birlikte tartışarak karar vermelidir. Çalışanları da doğrudan ilgilendiren bu kararlarda sendikalarla mutlaka bir araya gelinmelidir.
  2. Kamu yöneticileri tüm kesimlere eşit ve adil davranmak zorundadır. Malum sendikaya tanınan ayrıcalıklar kamu vicdanında rahatsızlık yaratmaktadır. Kamu yönetimi tüm sendikalara eşit mesafede olmalıdır.
  3. Öğretmenleri hedef alan, eğitim yaşamımız üzerinde vesayet kurmaya çalışanlara karşı MEB’in sessizliğini kabul etmiyoruz. Öğretmenleri ve mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki, öğretmeni savunmak toplumu savunmaktır.
  4. Eğitim yöneticilerinin, iradelerini ve kararlarını yok sayarak öğretmenleri, sosyal medya etkinliklerine katılmaları için mesaj atarak yönlendirmesini kabul etmiyoruz. Çalışanların kararlarına saygı gösterin.
  5. Özel okul öğrencilerinden alınan ücretlerin okulların kapalı olduğu dönemde geri ödenmemesi kararı doğru olmamıştır. MEB’in tercihi özel okul sahiplerinden yana değil, öğrenciler ve özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçilerinden yana olmalıdır.
  6. Proje okulu olan meslek liselerine öğretmen seçimi ile ilgili resmi yazı yayınlandı. Toplumsal fayda üretmeyen proje okulu uygulamasında ısrar edilmemeli, tüm okullara öğretmenler genel esaslara göre atanmalıdır.
  7. Öğretmenlerin kolonya dağıtımında görevlendirilmesinin nedeni, uzaktan eğitim döneminde öğretmenlerin tatilde olduğu algısıdır. Öğretmenler uzaktan eğitimde de çalışmayı sürdürmektedir.
  8. Öğretmenlerin idari izinli oldukları dönemde okula temizlik yapmaya çağrılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu çağrı öğretmenlerin meslek tanımlarına uygun değildir. Ayrıca, sağlıkları açısından da risk oluşturmaktadır.
  9. Öğretmenlerin EBA kullanım süresini performans ölçmenin aracı olarak kullanmaya çalışılmasına sessiz kalmayacağız. Öğretmenlerin performanslarının ölçülmesine izin vermeyeceğiz.
  10. Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri krizden en olumsuz etkilenen kesimdir. MEB’in özelde çalışan eğitim emekçilerinin desteklenmesi ile ilgili gerekli adımları atması gerekmektedir.
  11. 18 Mart tarihinde ataması yapılan öğretmen arkadaşlarımızın göreve başlamak için bekleyişleri sürmektedir. Arkadaşlarımız acilen göreve başlatılmalıdır.
  12. Sendikamızın açtığı dava sonucunda bir ilçe milli eğitim müdürlüğünün yaptığı protokolün yürütmesi, hukuki dayanaktan yoksun olduğu gerekçesi ile durduruldu. Eğitim alanını sermayeye, dini vakıf ve cemaatlere açan tüm protokoller iptal edilmelidir.
  13. Zorunlu çalışma yükümlülüğü olan arkadaşlarımızın bu yükümlülüğe bağlı yer değiştirme işlemleri 2021 yılına ertelenmiştir. Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanların muaf tutulmaları için gerekli olan yıl sınırı güncellenmelidir.
  14. Öğretmenlerin 2020 yılı yer değiştirme takvimi ertelendi. İl içi isteğe bağlı tayinler Temmuz’da, il dışı ve mazerete dayalı tayinler Ağustos ayında yapılacak. Eğitim yöneticilerinin atama takvimi de, aynı öğretmenlerin takvimi gibi, ertelenmelidir.
  15. Kamu Denetçiliği Kurumu, özel eğitim kurumlarında çalışan ücretli öğretmenlerin de, kadrolu öğretmenler gibi, ders ücretini artırımlı alması gerektiğine dair tavsiye kararı aldı. Eşit işe eşit ücret mücadelemiz de haklıyız ve yaşama geçmesinde kararlıyız.
  16. Avrupa Birliği’nden haber geldi ve PİKTES öğretmenlerinin sorunu çözüldü. Şimdi sıra MEB’de. Eğitim alanının çözüm bekleyen tüm mağdur kesimleri için MEB artık adım atmalıdır. Krizden etkilenen tüm toplumsal kesimler desteklenmeli, kimse mağdur edilmemelidir.

Kamuoyuna Saygıyla Sunarız

EĞİTİM SEN MERKEZ YÜRÜTME KURULU

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.