Ek ders ücreti kadrosuz usta öğreticilere, iki kat artırımlı ödenecek mi?

Ek ders ücreti kadrosuz usta öğreticilere, iki kat artırımlı ödenecek mi?
Aksaray Milletvekili Ayhan Erel TBMM'de yaptığı konuşmasında, halk eğitim merkezlerinde çalışan kadrosuz usta öğreticilere iki kat ücretle ek ders ödemesi yapılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Samsun Milletvekili Bedri Yaşar kadrosuz çalışan bu usta öğreticilere kısa çalışma ödeneği verilmesi talebinde bulundu.

Ek ders ücretleri kadrosuz usta öğreticilere iki kat artırımlı ödensin

AYHAN EREL (Aksaray) –Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde kısmi zamanlı olarak ek ders ücretiyle çalışan 12 aydır ücretlerini alamayan ve asgari ücretin altında maaş alan ücretli öğreticilerimize, usta öğreticilere ödenen ücretlerin destekleme ve yetiştirme kurslarında olduğu gibi ders saati ücretlerinin iki katı şeklinde ödenmeli, kadrolu öğretmenlere ve kadrolu usta öğreticilere verilen özlük haklarından yararlanmaları sağlanmalı, kadrosuz usta öğreticilerin Sosyal Güvenlik Kurumu prim gün sayıları artırılmalı, otuz saat ders okutan bir usta öğreticinin aylık otuz gün üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu primi yatırılmalı, işsizlik sigorta primine dâhil edilmeli, kaderleri halk eğitim müdürlerinin iki dudağı arasında olan ücretli usta öğreticilerimize özlük hakları verilmeli ve yasal güvence altına alınmalıdır.

Kadrosuz usta öğreticilere kısa çalışma ödeneği verilsin

BEDRİ YAŞAR (Samsun) – Samsun Öğretmenler ve Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Ayşegül Dama diyor ki: “Biz sadece Samsun’da usta öğreticiler olarak 2.500 kişiyiz. Bizler halk eğitim merkezinde çalışan usta öğreticileriz. Biz, 657’ye tabi olarak çalışıyoruz ama hiçbir haktan yararlanamıyoruz. Ders varsa ücret var, sebep ne olursa olsun derse girmediğimiz sürece ücret yok. Hastalanma hakkımız yok, izin alma hakkımız yok. Bir yıl oldu neredeyse, kursların çoğu kapalı. Bu mevzuatın değişmesini, özlük haklarımızın verilmesini istiyoruz. Hiç olmazsa pandemi süresince kısa çalışma ödeneği ve başka bir şekilde pandemi sürecinde bize de asgari ödemelerimizi yapmak üzere destek ödemesi yapılmasını talep ediyoruz. Hiç olmazsa elektrik, su, gaz ve kira ödemelerimizi yapalım. Biz bu pandemi…

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum