Engelli öğretmen atamasında en çok açık olan bölümlere az kontenjan mı verildi?

Engelli öğretmen atamasında en çok açık olan bölümlere az kontenjan mı verildi?
Milli Eğitim Bakanlığı, 500 engelli öğretmen atama sonuçları için beklenen açıklamayı yaptı. Yapılan açıklamaya göre, 500 engelli öğretmen atama sonuçları erişime açıldı. Kadro ve branş dağılımı ile atama tercihlerini gerçekleştiren adaylar, kontenjan dağılımının adaletsizlik olduğunu dile getirerek, itiraz ettiler.

500 engelli öğretmen ataması için heyecanlı bekleyiş sona erdi, ancak ülke geneli öğretmen açığı yüksek olan branşlar kendilerine az kontenjan verilmesiyle, hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ettiler. Öğretmen açığı yüksek olan başta İlk Öğretim Matematik öğretmenliği, Sınf Öğretmenliği, Fen bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği vb bölümler, branşımızın ülke genelinde öğretmen ihtiyacı yüksek olmasına rağmen, ülke geneli öğretmen ihtiyacı az olan bölümlerden çok daha az kontenjanlar verildi. Bu yüzden atama imkanını kaybettiklerini dile getirdiler. 

Öğretmen Açığı Yüksek Bölümlere Az Kontenjan Verildi

Adaylar, yayımlanan kontenjanlara itiraz ettiler. Kontenjan dağılımında haksızlık olduğunu iddia eden adaylar, Milli eğitim bakanlığı personel genel müdürlüğünün Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Başvuru Ve Ataması duyurusunda, Kontenjanların Belirlenmesi hakkında "Kontenjanların Belirlenmesi, Adayların tercihine açılacak alanlar ve il bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve illerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecektir." Şeklinde bir ifadenin olduğunu söylediler. Engelli Öğretmen adayları “biz öğretmen ihtiyacı yüksek branş öğretmenleri olarak branşımızın öğretmen açığı sayımız yüksek olmasına rağmen düşük kontenjan verilmesiyle yaşanan mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.  Bunun için haziran ayında 2020 ekpss ile yapılacak olan 2. öğretmen atamasında 2000 öğretmen talep ediyoruz” şeklinde taleplerini ifade ettiler. 

Fen Bilgisi Öğretmenliği branşından Mehmet Balıkçı “Fen bilgisi Öğretmenliğine 500 engelli öğretmen alımı içerisinde 14 kontenjan verildi. Oysa 2014,2016 ve 2018 ekpss ile ilk atamada kontenjan sayımız 30 un altında hiç olmamıştı. 39 ve 50 sayılarında kontenjanlarımızda olmaştu. Ülke geneli Öğretmen açığı sayımız yüksek olmasına rağmen, alanımıza neden düşük kontenjan verildiğinin açıklanmasını istiyorum” şeklinde konuştu. 

İlk öğretim Matematik Öğretmenliğinden Zozan Erim “500 engelli öğretmen atamasında branşımıza 7 kontenjan verildi. Oysa İlk Öğretim Matematik Öğretmenliği temel derslerden ve Öğretmen açığı yüksek bir branştır. Ancak bu durum bilinmesine rağmen az kontenjan verilerek mağdur edildik” dedi.

Sınıf öğretmenliğinin de mağdur olduğunu ifade eden adaylar, “Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama kontenjanlarının öğretmen ihtiyacı doğrultusunda belirlendiğini söylüyor. Sınıf öğretmenliği öğretmen ihtiyacı, Türkiye’nin en yüksek öğretmen açığının olduğu bölümdür buna rağmen 16 kişilik kontenjan verildi. Oysa öğretmen ihtiyacı çok az olan bölümlere çok daha fazla kontenjan ayrıldı. Yeni bir atama yapılarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde ifade etti.  

Okul Öncesi Öğretmeni Ezgi hanım “Engelli öğretmenler olarak, okuması ve kazanması görece zor bölümlerden birçok dezavantajımıza rağmen emek vererek mezun olduk, Okul öncesi öğretmenliğinin de öğretmen ihtiyacı fazla, ancak her ne hikmetse Milli Eğitim Bakanlığı kontenjanları dağıtırken kendi kuralını çiğneyerek az kontenjan verdi ve bizler yüksek puanlarımızla açıkta kaldık” dedi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum