Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Skandallar Bitmiyor! EBS Şube Başkanından Sert Açıklama!

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Skandallar Bitmiyor! EBS Şube Başkanından Sert Açıklama!
Erzurum Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile adalet serzenişinde bulundu. Şiddetin her türlüsünün lanetlendiği ve eğitim camiasına...

Erzurum Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile adalet serzenişinde bulundu.

Şiddetin her türlüsünün lanetlendiği ve eğitim camiasına karşı uygulanmaya çalışılan şiddet ve ahlak dışı tavırların tepki topladığı bir dönemde, Başkan Karataş’ın paylaşımı, eğitim camiası ve Erzurum kamuoyu tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ‘İki öğretmen bir öğretmene okul içinde şiddet uyguluyor. Şikâyet yapılıyor. Şikâyetin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olayların üzerini örtmeye, her şey normalmiş gibi davranmaya devam ediyor’ diyen Başkan Karataş’ın paylaşımı, beğeni ve retweetler ile de destek buldu.

Konuya dair detaylı bilgi edinme amaçlı iletişime geçtiğimiz Erzurum Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, haber merkezimiz ile olay hakkında şu bilgileri paylaştı.

‘Bir aya yakın bir süre önce taşra ilçelerimizde bir okulu ziyarete giden iki öğretmen, ziyaret ettikleri okuldaki başka bir öğretmenle, öğretmenler odasında tartışmaya tutuşuyor. Tartışmanın büyümesi sonucu ev sahibi öğretmen odayı terk ederek koridora çıkmasına rağmen ardından gelen iki öğretmenin saldırısına uğruyor ve darp ediliyor. Olay kamera kayıtları ile ele alınarak darp edilen öğretmen tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuyor ve konu ile ilgili dosya açılıyor. Bununla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile idari soruşturma talebinde bulunuluyor.

Ancak, olayın üzerinden bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hiçbir adım atılmıyor. Olay adeta basitleştirilerek ve soğutularak geçiştirilmek isteniyor.

Bir öğretmenin başka iki öğretmen tarafından şiddete maruz kalmasına rağmen olayın adeta basitleştirilerek üstünün örtülmeye çalışılmasına sessiz kalamayız. Böyle ciddi bir olay hakkında bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen idari soruşturma açılması için ne bekleniyor?’

malatyaaltinhaber.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.