Genel Müdüre hakaret ettiği iddia edilen Milli Eğitim Müdürü istifa etti.

Genel Müdüre hakaret ettiği iddia edilen Milli Eğitim Müdürü istifa etti.
Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta’nın, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a karşı kullandığı, iddia edilen hakaret içeren ve ırkçı söylemler nedeniyle istifa etmesi tepkiye neden oldu. İlçede bir araya gelen STK’ların bazıları konunun özür ve uzlaşmayla çözülebileceği kanaatinde olduklarını açıkladı.

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi, bu günlerde İlçede yaşanan su sorunu nedeniyle TİSKİ Genel Müdürlüğünü arayarak ırkçı ve hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu iddia edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta’nın görevinden istifa etmesi konuşuluyor.  

Telefonda, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a karşı, “O it”, “O köpek” ve ırkçı ifadeler kullandığı ileri sürülen Usta’nın Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa etmesi, ilçede tepkiye neden oldu. 
 
Usta’ya İlçede ki Esnaf Odası, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği ve Güç Birliği Platformu sahip çıktı. 
 
Bu karar üzerine İlçede bir araya gelen 4 STK,  özür ve uzlaşmayla durumun çözülebileceği şeklinde bir açıklama yaptı.  

Basın açıklamasında İlçenin eğitimde ki başarıları sıralanarak şu ifadelere yer verildi:  Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta, TİSKİ Genel Müdürüne karşı telefonda kullandığı bir ifade nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı ve hakkında dava açıldı. Söylenen söz ağırdır. Ancak özür ve uzlaşma ile çözülebileceği kanısındayız. Kaldı ki Ertan Usta’yı o patlama noktasına çıkaran sebepler vardır. Söylediğinden de pişmandır. Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta, eğitimde geri kalan ilçemizde çok büyük hizmetler yapmıştır ve yapmaya da devam edecekken böyle bir olaya maruz kalması hepimizi üzmüştür. 

İşte bazıları; 

1.    Çarşıbaşı’nda ikamet eden veya etmeyen hayırseverlerden alınan yardımlarla birlikte Okulların tadilat tamirat işleri yapıldı. Tüm okullar Eğitime daha uygun hale getirildi. 

2.    İsmail Çavuş İmam hatip Ortaokulu/Lisesi ilçemize kazandırıldı. 

3.    LGS’de 14. Sırada olan ilçemiz 2017’de 3., 2018 ve 2019’da 2. sıraya yerleşti 

4.    LGS’de öğrencilerimizin nitelikli lise kazanma oranı yüzde 20’nin üstüne çıktı. 

5.    Köy okullarından diğer ilçelere göre en fazla fen lisesini kazandıran ilçe Çarşıbaşı oldu. 

6.    Hayırseverlerden verilen güven neticesinde alınan yardımlarla yüzlerce öğrenciye ücretsiz kaynak dağıtımı yapıldı. 

7.    Bursluluk sınavının en çok kazandırıldığı dönemler yine 2016/ 2019 yılları arasında oldu toplamda 100’ü aşkın öğrenci bursluluk sınavını kazanarak burs almaya hak kazandı. 

8.    Bu dönemlerde Yapılan takviye kurslarla bizzat Ertan Usta’nın akşamları kurslara gelip öğrencileri denetlemesi ve öğretmenlerle kurduğu yakın ilişkiler herkesin canla başla çalışmasını sağladı. 

9.    Üniversite sınavında ilk 2000’e giren öğrencilerimizin sayısı bu kurslar ve ilgi sayesinde arttı. 

10.    Ertan Ustanın özverili çalışmaları sayesinde yüzlerce öğrenci LGS’de fen lisesi, proje okulları, sosyal bilimler lisesi hayalini gerçekleştirdi. Üniversite sınavlarında da aynı şekildi birçok öğrenci üniversite hayallerinin gerçekleşmesini sağladı. 

11.    Ertan Usta, iş adamlarıyla sürekli yakın diyalog içinde olarak, öğrencilere yılda ortalama 60-70 bin lira tutarında kaynak desteği sağladı.

Bu gibi maddeleri sıralamak çok kolaydır.

Zor olan ilçesine, iline ve ülkesine böylesine hizmet eden liyakatli insanları kazanmaktır.

Hemen her türlü konuda yüz kızartıcı suçlarda dahi işletilen uzlaşma kültürü bu olayda neden işletilmedi açıkçası merak ediyoruz. 

Hemen mahkemeye koşmak da nedir? Bir özürle çözülemez miydi? Bize göre çözülürdü. 

Tabi ki söylenen sözü kabul etmiyoruz.

Kaldı ki Ertan Usta, Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelere 61. Günlerinde destek olmak için giden Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği’ne o etkinlik için önemli katkılar da yapmıştı.

Ancak arada bir husumet varmış gibi konunun ve ses kaydının alel acele bakanlığa kadar ulaştırılmasına da bir anlam veremiyoruz. Yoksa koltuğunda başarılı olamayan insanların kendini mağdur gösterip eleştirilerden uzaklaşma çabası mıdır diye de merak ediyoruz.

Çarşıbaşı’nın sivil toplum kuruluşları ve muhtarları olarak Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta’yı görevine geri istiyoruz. Talebimiz nettir, siyasete ve bakanlığa çağrıda bulunuyoruz.

Bir ilçenin eğitimdeki kaderiyle oynamayınız” 
61saat.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum