HEM’lerde Görevli Ücretli Usta Öğreticilere Kadro TBMM'ye Taşındı

HEM’lerde Görevli Ücretli Usta Öğreticilere Kadro TBMM'ye Taşındı
Usta öğretici kadro gelecek mi? Usta öğreticiler TBMM gündeminde. Usta öğretici kadro şartı var mı? Dikiş, nakış, halı, dokumacılık, kuaförlük ve el işleri gibi meslek kazandırma kursları, usta öğreticileri vasıtasıyla verilmekte ve usta öğreticilere ders karşılığı ücret ödenmektedir.

Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan ücretli usta öğreticilerin kadroya geçirilmesi TBMM gündemine taşındı. Usta öğreticilere kadro verilmesine ilişkin Meclis konuşmaları şöyle:

Usta Öğreticilerin Hak Kayıpları Telafi Edilmelidir

DURSUN MÜSAVAT DERVİŞOĞLU (İzmir) – Günümüzde eğitim, sadece okullarla sınırlı değildir, özellikle zorunlu öğrenim yaşını tamamlamış bireyler için yüzlerce eğitim seçeneği bulacağınız sanat ve meslek edindirme kursları bulunmaktadır. Okullarda eğitimciye öğretmen denirken bu tür kurslarda usta öğretici olarak anılmaktadırlar. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin hak kayıpları telafi edilmelidir. Usta öğreticilerimizin sorunları derinleşmeden, özlük haklarının verilmesi icap etmektedir.

Usta Öğreticilere Kadro

Ülkemizde, güzide eğitimcilere kadro verilerek kalıcı istihdamları sağlanmalıdır. Usta öğreticiler on aydır maaş almadan ayakta durmaya çalışıyorlar, on aydır evinize maaş girmediğini düşünürseniz durumun vahametini daha iyi idrak edebilirsiniz.

BAHA ÜNLÜ (Osmaniye) – Pandemi sürecinden önce halk eğitim merkezleri aracılığıyla mahallelerde vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmak amacıyla dikiş, nakış, halı, dokumacılık, kuaförlük ve el işleri gibi meslek kazandırma kursları, usta öğreticileri vasıtasıyla verilmekte ve usta öğreticilere ders karşılığı ücret ödenmekteydi fakat salgına karşı alınan tedbirler kapsamında nisan ayından itibaren kurs süreleri bitmiş olan usta öğreticilerin SGK çıkışları yapılmış, ücret ödemeleri sonlandırılmış, yani geçim kaynakları ellerinden alınmıştır. Bu sebeple iş güvencesiz ve kadrosuz olarak çalışan, ders ücretinden başka geçim kaynağı olmayan usta öğreticilerin mağduriyetlerinin derhâl giderilmesi için Bakanlığı göreve çağırıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum