İl il öğretmen açığı ve görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı belli oldu

İl il öğretmen açığı ve görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı belli oldu
MEB’in il bazında ve Türkiye genelindeki öğretmen ihtiyacı açıklandı. Tabloya göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında görevlendirilen toplam ücretli öğretmen sayısı ise 69 bin 326 oldu. İhtiyaç duyulan öğretmen sayısı ise 109 bin 616 olarak tespit edildi. Tabloda ayrıca Ücretli öğretmen olarak görevlendirilenler arasında önlisans ve eğitim fakültesi dışındaki lisans mezunu bilgilerine de yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığında 2021 yılı illere göre toplam öğretmen ihtiyacı ve bu ihtiyaca binaen görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı netleşti. Ençok öğretmen ihtiyacı olan iller İstanbul, Ankara, Adana, Ordu, Kocaeli olurken tablodaki bilgilere göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında görevlendirilen toplam ücretli öğretmen sayısı ise 69 bin 326 oldu.

Açıklanan tabloda 81 ildeki toplam öğretmen ihtiyacı ise 109 bin 616 olarak tespit edildi. Görevlendirilen ücretli öğretmenlerden eğitim fakültesi mezunu olanların eğitim fakültesi hariç lisans mezunu olanların ve ön lisans mezunu olanların sayı da il il ve toplam olarak paylaşıldı.

İŞTE 2021-2022 İL İL ÖĞRETMEN İHTİYACI VE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SAYISI:

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.