İl milli eğitim müdürlüğü hakkında skandal iddialar!

İl milli eğitim müdürlüğü hakkında skandal iddialar!
Elimize ulaşan iddialara göre, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ile merkez iki büyük İlçe müdürü arasında; MEB tarafından okullar adına gönderilen ödeneklerinin hangi müteahhitlere kullandırılacağı, okulların kaynak kitap ve kırtasiye alımında kimlerle çalışacağı konusundaki ranta dönüşen kavga, ayyuka çıkmış durumda.

DİYARBAKIR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE KOKACAK TUZ BİLE KALMADI…

 Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürünün haftada birkaç defa makamında ağırladığı kendine yakın bazı müteahhit ve esnaflarla diğerlerine karşı bir söylem ve eylem içerisine girdiği, kimi okul müdürlerini odasına çağırarak, kimileri ile telefon üzerinden, bazen de okul baskını şeklinde ziyaretlerle yönlendirme yaptığı konuşulmaktadır.

Yaşanan rant kavgası, eğitim camiasında ciddi bir rahatsızlık ve tedirginliğe sebep olmuştur. İdareci ve öğretmenler, bu rant kavgasının kendilerine ne zaman sıçrayacağı; ne zaman zarar göreceği, korkusuyla yaşamaya başladıkları ciddi bir probleme dönüşmüş durumda..

TELEFON VE YÜZ YÜZE YAPILAN GÖRÜŞME- TOPLANTILARDA YAŞANAN KRİZ VE SAVAŞ ÇİLİNGİRLERE KADAR UZANDI…

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Rant kavgasının ayyuka çıktığı Diyarbakır’da, bürokratik makamların, alt-üst ilişkilerinin, birbirlerine karşı koz olarak kullanmaya başlayan il ve ilçe müdürleri arasındaki bu kavganın çilingirlere kadar uzandığı iddia edildi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ile Diyarbakır'ın en büyük ilçesinde kendi emri altındaki personeller arasında yaşandığı iddia edilen bu olay, Diyarbakır’da kanun, devlet adabı ve teamüllerinin keyfiliklere kurban edildiğinin yerle yeksan olduğunun ispatıdır.

Artık Diyarbakır’da Devlet makamlarının ve odalarının güvende olmadığı, savcılık veya müfettiş kararı olmadan telefon talimatları ile makam odalarının ve devlet dairelerinin kapılarının çilingirlerle açılıp keyfi olarak resmi evrak ve dosyalara el konulmaya kadar sürecin taşındığı iddia ediliyor .

Bize ulaşan iddiaları araştırınca Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Kayapınar ilçesine iki hafta önce gönderdiği il Müdür yardımcısı ve şube müdürü ile kurumda bulunmayan taziyeye gittiği iddia edilen bir Şube Müdürünün odasını çilingirle açtırıp odadaki bazı evrak ve dosyalara el koyarak Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıdığı söylenmektedir.

Diyarbakır Milli Eğitim'de, bürokratların iddia edildiği şekilde yolsuzluk, usulsüzlük, kanun tanımazlık, devletin makam ve bürokratik gücünü kendi çıkarlarına alet etme keyfiliğine dur diyecek bir siyasi irade, dur diyecek bürokratik bir güç yok mu? Diyarbakır'da kanun ve mevzuat neden uygulanmaz? Diyarbakır, güçlünün her istediğini yapabildiği bu keyfiliğe daha ne kadar sabrecek?

Yaşanan bu kavga, eğitim camiasının tamamı olmak üzere, özellikle okul idarecilerini işlerini yapamayacak huzursuz bir ortama sürüklemiştir. Diyarbakır’da filler tepişirken maalesef çimenlerin ezildiği bir vaziyet yaşanmaktadır. Okul idarecileri, birilerinin kendilerini telefonlarla yönlendirme, hesap sorma, görevden almayla tehditleri ve söylemleri karşısında artık çalışabilecekleri bir ortam, kendilerini koruyacak bir mekanizmanın olmadığını ifade ederken güçlünün yanlış şeyler yapmasına rağmen korunduğu, bir sürece şahit olmanın üzüntüsü dile getiriliyor.

Yaşandığı iddia edilen bu kavgada, rant ve yolsuzluğa göz yummayan, İl/ilçe müdürlerinin ihtiyaçlar adı altında parasal destek talebi veya gönderilen adrese teslim esnafla çalışmayan idarecilerin, okullarına zamanlı zamansız baskın şeklinde gitmeler, bu idareciler hakkında en küçük şeyler ileri sürülerek tutulan tutanaklar, soruşturmalara varan bir süreç, müdür toplantılarında küfür ve tehditlere varan söylemler…

Diyarbakır'ımızın dışarıdan gelen bürokratların adamına göre bu keyfi tutumları ile yerli bürokratların akçeli işleri karşısında her geçen gün eğitim kalitesi düşmekte ve başarısı geriye gitmektedir. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü ve ilçe müdürleri arasında yaşanan bu kavga, tüm eğitim camiası, veli ve öğrencilerimiz nezdinde huzursuzluğa sebep olmuştur. Milli Eğitim Bakanı ile ikili ilişkilerinden gücünü aldığını her yerde konuşmaktan çekinmeyen bu bürokrat(lara) karşı duracak, Diyarbakır’ımızın eğitimine el atacak, siyasi, bürokrat, stk yok mu? Ya da bu işe de Sayın Cumhurbaşkanından el atmasını mı bekleyelim…

ÖZEL EĞİTİM TAŞIMASINDA SKANDAL

Diyarbakır Merkez ilçelerde Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci/kursiyerlerin taşındığı araçlarda ücreti ve her türlü sosyal hakları ihale dokümanlarında belirlenerek yüklenici tarafından karşılanmak üzere bir rehber personel görevlendirilmesi zorunlu iken, Merkez ilçelerde özel eğitim (engelli bireyler) öğrencilerin taşımasında mevzuata uyulmamıştır.

Engelli öğrenciler ihmal ve mağdur edilmektedir.

Engelli öğrencilerin velileri ile birlikte cezalandırılmalarına dur diyecek yok mu?

Engelli öğrenciler üzerinden haksız kazanç elde eden vicdansızlara hangi gerekçe ile ses çıkarılmıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe müdürlerinin bu suç ve suskunluk karşısında nasıl bir çıkar ortaklığı var?
guneydoguguncel.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum