İl Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarındaki bazı malzemelerin satıldığı iddia edildi!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarındaki bazı malzemelerin satıldığı iddia edildi!
Aydın'da bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarındaki bazı malzemelerin satıldığı olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın akıbetine ilişkin soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda sorularımın Mili Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. Süleyman BÜLBÜL / Aydın Milletvekili 

Aydın ili Efeler ilçesi Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda atıl vaziyette olan Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanlarında bulunan demir kapı kasaları, balkon demirleri, merdiven korkulukları, elektrik tesisat kabloları, su tesisat boruları gibi metal olarak maddi değer taşıyan malzemelerin herhangi bir ihale olmadan satış işleminin gerçekleştirildiği iddiası 25 Kasım 2021 tarihli soru önergesi ile Bakanlığınıza sorulmuştur. 

Gelen yanitta konu ile ilgili soruşturmanın açıldığı, Maarif Müfettişlerinin görevlendirildiği, inceleme ve soruşturma işlemlerinin devam ettiği belirtilmiştir. 

Bu kapsamda; 

1. Yürütülen soruşturmanın akıbeti nedir? Soruşturma tamamlanmış ise sorumlular hakkından herhangi bir idari ceza uygulanmış mıdır?

2. Yapılan bu satışların ihaleye çıkılmadan yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Doğru ise bu satış işlemleri hangi yöntemle gerçekleştirilmiştir ve hangi firmaya yapılmıştır? 3. Söz konusu satış işleminden ne kadarlık bir kazanç elde edilmiştir? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.