İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Yönetici Atamada Keyfi Uygulama!

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Yönetici Atamada Keyfi Uygulama!
Milli Eğitimde keyfi uygulama! Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, 16 Ağustos 2021 tarihinden buyana Rasim Hocanın koltuğunda oturuyor. İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü iken samimi, art niyetli ve ön yargılı olmayan Ömer Hoca ile sohbet etmek, eğitim sorunlarını konuşmak fırsatım oldu.

Personel Genel Müdür olan Fehmi Rasim Çelik’in yolunda yürüyeceği, yarım projeleri tamamlayacağı, kalitenin artması, başarı çıtasının daha yukarıya çıkması için 7/24 özveriyle çalışacağı açıklamalarına inandım.

8 ay önce bugünlerde “Kocaeli’nde eğitimin kalitesini artıran, başarı çıtasını yukarılara çıkaran, farkındalık yaratan projeleri örnek gösterilen Rasim Hocanın koltuğunu değil Ömer Hoca bir başkasının doldurması zor” yazmıştım.
Yeni görevinde başarılar dilerken, Rasim Hocayı çok yakından tanıması, hayata geçirilen projelerin çoğunu birlikte hazırlaması, Kocaeli’ne ve eğitime yabancı olmaması nedeniyle başarılı olacağını söylemiştim.
 
Yüksek Lisansını mezun olduğu Erciyes Üniversitesinde tamamlayan, Doktora eğitimine İstanbul Üniversitesinde devam eden, eğitimin sorunlarına yabancı olmayan Ömer Hocaya son günlerde bir şeyler oldu.

Risk ve inisiyatif almayı pek sevmediğini biliyordum.

Ama Kocaeli’yi eğitimin tüm paydaşlarıyla ve ortak akılla yönetmek yerine belli kişi ve kurumlarla yönetmeye kalkışacağına ihtimal vermiyordum.

Rasim Hocanın kurumda sağladığı huzur ve güven, öğretmenlere kazandırdığı moral ve motivasyonun devam edeceğine inanmakla yanıldığımı anladım.

2022 Yılı Müdürlüğü Münhal Bulunan Eğitim Kurumları ile 17 Haziran 2022 tarihinde 4 veya 8 Yıllık Görev Süresini Tamamlayan Kurum Müdürlükleri duyurusunda olduğu gibi.
Değerli okurlar,

Yöneticiler 5 Şubat 2021 tarih ve 31386 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında yönetici görevlendirme Yönetmeliğini uygularken hata yapabilir.

Ama Yüksek Lisansını İslam Hukuku Ana Bilim Dalında yapan Ömer Hocanın her ne sebeple olursa olsun hata yapma keyfi kararlar alma lüksü yok.

Geliniz önce 2022 Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğini okuyalım;

Madde 30- Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabilir.

Madde 32 - Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda SEKİZ YILDAN FAZLA süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.

Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanla dört yıldan fazla, sekiz yıldan az görev yapanlardan aynı eğitim kurumuna yönetici olarak görevlendirilenlerin görevleri, sekiz yılın dolduğu tarih itibarıyla bu Yönetmelikte öngörüldüğü şekilde sonlandırılır.

Yönetmeliğe göre yapılan uygulamaya bakalım;

Bir: 31 Mart-01 Nisan tarihlerinde, bulunduğu eğitim kurumunda 4 veya 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdürler belirlenerek ilan edildi.

İki: 04 - 06 Nisan tarihlerinde, müdürlüğü boş bulunan eğitim kurumları ile 4 veya 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdürlerin okulları duyuruya çıktı.

Üç: 07 - 08 Nisan tarihlerinde, değerlendirme komisyonlarının oluşturuldu.

Dört: 11-15 Nisan tarihlerinde aynı veya farklı eğitim kurumlarında müdür olarak yeniden görevlendirileceklerin başvuruları alınmaya başladı.

Beş: İzmit’te 4 veya 8 yıllık görev süresi dolan müdürlerin okulları; Bilgün Dereli Anaokulu, İSU Anaokulu, 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu, Ford Otosan Ortaokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu, Yenituran Anaokulu, Ana Sultan Anaokulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi, TBMM ilkokulu, İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Meslek Okulu, Mehmetçik İlkokulu.

KOCAKAYA’YA ÖZEL
Yönetmelik ve duyuru böyle ama 4 ve 8 yılını olduran müdürlerin görev yaptığı okulların listesinde İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yok.

Listeyi hazırlayanlar Muhammet Kocakaya’nın 2012 yılında müdür olarak görevlendirildiğini, 8 yıllık sürenin dolduğunu bilmiyor mu?

Belli ki, birilerini memnun etmek için yönetmeliği bir kenara bırakarak Muhammet Hocaya da, “Okulunu listeye aldırmadık. Müdürlük görevine devam et. Sesini çıkarma” demiş!

Yüksek lisansını KOÜ Eğitim Yönetimi Teftiş Planlama Bölümünde yapan Muhammet Kocakaya’da söylenenleri yapmış.

Ama yönetmeliği bilmesine rağmen ses çıkarmayan Muhammet Hoca ve yerinde kalmasını isteyen her kim ise boşuna heveslenmesin.

“Yanlış hesap Bağdat’tan döner” misali, Kocaeli Milli Eğitiminin yönetmeliğe aykırı keyfi uygulaması Ankara’dan döner.

Benim tanıdığım Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik “dur” der.

Bugünlerde, duyuruya çıkan okul listesine İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi eklenerek aday başvuruları alınacak.

15 Nisan’a kadar şartları tutan müdürler İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih edecek.

Muhammet Kocakaya’ya “Kusura bakma oyunu Ankara bozdu. Yönetmeliğin ilgili maddeleri uygulanacak” denerek başka okul tercih etmesi istenecek. 

Muhammet Hoca bu saatten sonra anaokulu ve ortaokulda müdürlük yapamayacağına göre kariyerine uygun okula müdür atanır.

Hereke İmam Hatip Anadolu Lisesi, Çayırova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden biri olur.

Aldığı onlarca ödül ve İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki performansını yeni okulundaki öğretmen ve öğrencilerle paylaşır.
Galip Ataman/ bizimyaka.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum