İl milli eğitim müdürü bu sorulara cevap verecek mi?

İl milli eğitim müdürü bu sorulara cevap verecek mi?
Müdür atanabilmek için eşin hamile olması yeterli! Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, aylar sonra suskunluğunu bozdu.

Çarşamba akşamı aradı, konuştuk.

Perşembe günü, “Keyfi ve Şaibeli” olarak eleştirdiğim 2 okul müdürü ile ilgili gerekçeleri hakkında açıklama yaptı.

Geliniz, önce ne yazmışım onu okuyalım;

Bir: İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL Müdürü Muhammet Kocakaya’nın  

Okulunda 8 yılını doldurmasına rağmen okulun duyuru listesine yazılmadığından görevine devam ediyor. Uyarılar sonrası 13 Nisan’da liste güncellenerek İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL duyuruya çıktı Muhammet Hoca da başka bir okula atanmak için tercih yaptı.

İki: Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü Hülya Yelok Yaşa başka bir kuruma şube müdürü olarak atandığından 18 Şubat 2022 tarihinde ayrıldı. Ama Körfez Çamlıtepe MTAL 04 - 06 Nisan tarihlerinde duyuruya çıkarılan müdürlükleri boş okul listesine yazılmadı. Yaklaşık 2 aydır müdürü olmayan, duyuruya çıkarılmayan Çamlıtepe MTAL Müdürlüğüne eğitim müfettişleri başkanının hazırladığı “inceleme raporuna” istinaden 15 Nisan’da Valilik oluruyla Gebze Muallimköy MTAL Müdürü Ali Osman Güler atandı.
 
Ömer Hocanın açıklaması ve savunması;

Bir: İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL Müdürünün 8 yıllık süreci dolduğu gerekçesiyle arkadaşlar durumu ilçeye ve okula bildiriyor. Muhammet Beyin başvurusu üzerine durum değerlendirilirken listeye konulmuyor. Yapılan değerlendirme sonrası Muhammet Beyin kendisinin durumu kabullenen dilekçesi değerlendirilerek okul listeye konuyor.

İki: Ali Osman Güler, 2019 yılında yani 3 yıl önce Gebze Muallimköy MTAL müdür olarak atanmış. Benden önceki dönemde 2020 ve 2021 yıllarında benden önceki dönemde Körfez Çamlıtepe MTAL Müdür vekili olarak görevlendirilmiş. Ali Osman Güler, babasının hastalığı ve eşinin sıkıntılı hamileliğini beyan eden yer değişikliği başvurusunda bulunuyor. Müfettiş raporuna bağlı olarak kalan 1 yıllık süresini tamamlamak üzere Körfez Çamlıtepe MTAL’ye görevlendiriliyor. Yeni bir müdürlük söz konusu değil. Müdürlük daha önce verilmiş. MAZERETİNE BİNAEN YER DEĞİŞİKLİĞİ.

YÖNETMELİK NE DİYOR
Değerli okurlar,

İki müdür ile ilgili benim yazdıklarım, Ömer Hocanın açıklaması özetle böyle.

Allah’ı var, “Galip Hoca yalan haber yaptı” demiyor.

Daha çok “keyfi, şaibeli atama” başlıklarına takılarak ağır bulmuş!

İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL ve Körfez Çamlıtepe MTAL’nin münhal olduğunu, duyuruya çıkarılması gerektiğini kabul ediyor.

Her iki uygulamada da hata olmadığını yönetmeliklerin ilgili maddelerini uyguladıklarını söylemeye çalışıyor.

Ömer Hoca böyle diyor da yönetmeliklerde ve valilik olurunda yazıyor;

Bir: 2022 Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, Madde 30 – “Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabilir.”

İki: 2018 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği “Yöneticilik görevlerinden aile birliği, can güvenliği, sağlık durumu mazeretlerine bağlı yer değiştirenler, üst yöneticilik görevine görevlendirilenler ve 33 üncü maddenin dördüncü ve beşinci fıkraları ile 36 ncı maddenin ikinci fıkrasına göre öğretmenliğe atananlar hariç olmak üzere, dört yıllık görev süreleri dolmadan herhangi bir nedenle istekleri üzerine ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz..”

Üç: Gebze Muallimköy MTAL müdürü Ali Osman Güler’in Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü görevlendirme onayında, “Hizmetin gereği, 4 yıllık görevlendirmesinden kalan süresini tamamlamak üzere görevlendirilmiştir” yazıyor.

Öncelikle Ali Osman Güler’in rahatsız olan babası ile sıkıntılı hamilelik dönemi geçiren eşi müdür yardımcısı Seda Bulut Güler öğretmenime geçmiş olsun diyorum.

İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL tamam da Ali Osman Güler’in Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü görevlendirmesi daha çok konuşulacak gibi.

Bir: İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL, 4 Nisan yerine gecikmeli 13 Nisan’da duyuruya çıkarak yönetmelik uygulandı. Bu okulu tercih edecek müdür adayları Muhammet Kocakaya’ya teşekkür borçlular.

Nedenini Ömer Hocanın açıklamasından okuyalım, “Muhammet Beyin başvurusu üzerine durum değerlendirilirken listeye konulmuyor. Yapılan değerlendirme sonrası Muhammet Beyin kendisinin durumu kabullenen dilekçesi değerlendirilerek okul listeye konuyor.”

Neymiş efendim?

Muhammet Bey, “Ben İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL Müdürlüğüne devam etmek istiyorum” deseymiş okul duyuruya çıkmayacakmış.

Anlayacağınız, İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL, Milli Eğitim Bakanlığı 2022 Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği 30. Maddesi doğrultusunda değil de Muhammet Kocakaya’nın “lütfetmesi” sonrası duyuru listesine yazılmış!

İki: Ali Osman Güler’in, Gebze Muallimköy MTAL müdürü iken müfettiş raporuna bağlı “Mazeretine binaen yer değişikliği” onayı ile Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü olarak görevlendirilmesini yorumlamayacağım.

Ama şu sorulara raporu hazırlayan müfettiş ile onayı verenlerin cevaplamasını istiyorum:

1)    Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, aylardır boş bulunan, müdür yardımcısı Seda Bulut Güler’in vekaleten yürüttüğü Körfez Çamlıtepe MTAL, 4-6 Nisan’da duyuruya çıkan listeye neden konmadı?

2)    Ali Osman Güler’in babasının hastalığı ve eşinin sıkıntılı hamileliğini beyan eden yer değişikliği başvurusunda bulunmak yeni mi aklına geldi?

3)    Babanın rahatsızlığıyla ilgili tedavinin Kocaeli’nin en donanımlı hastanelerinin bulunduğu oğlunun görev yaptığı Gebze’de mümkün olmadığına dair rapor var mı?.

4)    Müfettiş raporuna “Mazeretine binaen yer değişikliği” yazılarak atama yapıldığına göre, “Körfez ilçe dışında Ali Osman Güler’in babasının tedavisinin yapılacağı başka sağlık kurumu ve doktor yok” anlamımı çıkıyor?

5)    Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü olarak görevlendirilen Ali Osman Güler babasının rahatsızlığı, eşinin sıkıntılı hamileliği ile mi ilgilenirken 70 öğretmenin görev yaptığı, yaklaşık 1.000 öğrencinin öğrenim gördüğü okulu nasıl yönetecek?

6)    Uzun süre müdür vekili olarak görev yapan Ali Osman Güler’in eşi müdür yardımcısı sıkıntılı hamlelik döneminde okuldaki görevine devam ediyor olması nasıl izah edilecek?

7)    Ali Osman Güler’in, Körfez’de görev yapmasını kim neden bu kadar çok istiyor?

8)    Sayıları on binler ya da yüz binleri bulan eşi hamile, babası ya da bakmakla yükümlü bir yakını rahatsız olan yönetici Ali Osman Güler’in izlediği yolu kullanarak istediği yere tayin isterse ne olacak?

Değerli okurlar,

Ali Osman Güler ile ilgili yapılan “Kişiye ÇOK Özel” görevlendirme öyküsü ve cevap bekleyen sorular böyle.

Umarım bu sorulara da Ömer Hoca sessiz kalmaz cevap verir.
Galip Ataman / Bizim Yaka

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum