İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürüne soruşturma başlattı

İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürüne soruşturma başlattı
İl Müdürlüğü, Mesleki Merkezi hakkındaki iddialara ilişkin soruşturulma başlatıldığını açıkladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada:

Bornova mesleki eğitim merkeziyle ilgili basında çıkan iddialar hakkında;

Bornova Mesleki Merkezi hakkındaki iddialara ilişkin müdürlüğümüz tarafından iddiaların soruşturulması için bakanlığımızdan müfettiş talep edilmiş olup söz konusu iddialara ilişkin bakanlık müfettişlerimizce 05.01.2023 tarihi itibariyle soruşturma süreci yürütülmektedir.

Kamuoyuna duyurulur

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

NE OLMUŞTU?

TUNCAY ÖZKAN, ‘BORNOVA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’ İDDİALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI: “MAKİNE VE EKİPMANLAR ORTADAN KAYBOLDU, TAŞINMASI İÇİN MİLYONLARCA LİRA BÜTÇE BAZI YÖNETİCİLER TARAFINDAN ZİMMETE GEÇİRİLDİ”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’nde yaşanan bir yolsuzluk iddiasını TBMM gündemine getirdi. Özkan, önergesinde; “Deprem sonrası kurum binasının hasar gördüğü ve bina içerisindeki makine ve ekipmanların, dönemin okul müdürü Cemal Cüneyt Yavuz’un talimatı ile resmî belgeye usulsüz olarak eklenen bir ifade ile demirbaştan düşümünün gerçekleştirildiği, düşüm gerçekleştirildikten sonra… ağır sanayi makine ve ekipmanların ortadan kaybolduğu, ifade edilmiştir. Ayrıca ağır sanayi makine ve ekipmanlarının taşınması için Bakanlıktan milyonlarca lira bütçe istendiği ve bu bütçenin bazı yöneticiler tarafından zimmete geçirildiği iddia edilmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Özkan, önergesinin gerekçesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“İzmir ili Bornova İlçesi, Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bazı bilgiler basına yansımıştır. Basına yansıyan bilgilerde, İzmir’de yaşanan deprem sonrası kurum binasının hasar gördüğü ve bina içerisindeki makine ve ekipmanların, dönemin okul müdürü Cemal Cüneyt Yavuz’un talimatı ile resmi belgeye usulsüz olarak eklenen bir ifade ile demirbaştan düşümünün gerçekleştirildiği, düşüm gerçekleştirildikten sonra ağır sanayi makine ve ekipmanların İzmir’de başka bir okulun deposuna taşınması hususunda Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onay verdiği ancak ağır sanayi makine ve ekipmanlarının ortadan kaybolduğu, ifade edilmiştir. Ayrıca ağır sanayi makine ve ekipmanlarının taşınması için Bakanlıktan milyonlarca lira bütçe istendiği ve bu bütçenin bazı yöneticiler tarafından zimmete geçirildiği iddia edilmiştir. Bunun yanı sıra kurumda para karşılığı ustalık ve kalfalık belgesi düzenlendiği bilgilerine ulaşılmıştır.”

Özkan, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“Bornova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Cüneyt Yavuz hakkında açılan soruşturmanın sonuçları nelerdir? Bornova Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan ağır sanayi makine ve ekipmanlarının dönemin okul müdürü tarafından usulsüz bir şekilde şahıslara satıldığı doğru mudur? Bornova eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve ilgili kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise sonuçları nelerdir? Açılmamış ise soruşturma başlatılmamasının nedenleri nelerdir?

Deprem sonrası usulsüz bir şekilde demirbaştan düşülen ağır sanayi makine ve ekipmanlarının satışından elde edilen gelirin kurum ya da bakanlık hesaplarına aktarılmadığı doğru mudur? Bu olaya karışan yöneticilerin satıştan elde edilen milyonlarca liralık bütçeyi zimmetine geçirdiği ve devleti zarara uğrattığı doğru mudur?

Bornova Mesleki Eğitim Merkezinde para karşılığı ustalık ve kalfalık belgesi verildiği doğru mudur? Bu hususta kurum yöneticileri hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturmanın sonucu nelerdir?

Okullar 3-5 bin liralık ödenek için aylarca beklerken 3-4 gün içerisinde milyonlarca lira ödeneğim Bornova Mesleki Eğitim Merkezine gönderilmesi normal bir uygulama mıdır? Bornova Mesleki Eğitim Merkezine gönderilen ödeneklerde hangi yöneticilerin imzası vardır?”
anka

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.