İl Milli Eğitim Müdüründen Devlet Adamı Duruşu!

İl Milli Eğitim Müdüründen Devlet Adamı Duruşu!
İl Milli Eğitim Müdüründen Devlet Adamı Duruşu!

Bilindiği üzere, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih KAYGUSUZ'un 9 Ağustos 2022 tarihinde kurumun birimlerini dolaşarak, masalardaki sendikal kimlikleri yansıtan takvim, broşür, ajanda gibi evrakların masalardan kaldırılmasını istediği kamuoyuna yansımıştı.

İl Milli Eğitim Müdürünün bu tutumundan rahatsızlık duyan Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş'ın suç duyurusunda bulunduğu basından öğrenildi.

Sendika başkanının her ne kadar suç duyurusunda bulunma gerekçesi, sendika evraklarının adeta sakıncalı ve yasak yayın kapsamına sokularak toplatılması olsa da milli eğitim müdürünün bu davranışının özünde, personelin çalışma ortamında sendikal ya da farklı türden kimliklerinin görünürlüğünün çalışma barışını olumsuz etkileyebileceği, ayrışma yerine ortak payda da buluşmanın daha doğru olacağı düşüncesi yatıyor olabilir.

Ayrıca il müdürünün bu davranışı, sendikalara üyelik, üyelikten çekilme, sendikal faaliyette bulunma ya da sendikal kazanımlara gölge düşürmek gibi bir sonuç doğurmaz.

Dolayısıyla konumu gereği tüm sendikalara eşit mesafede olması gereken, çalışma barışını korumak, verimliliği artırmak gibi temel görevleri olan il milli eğitim müdürünün bu davranışı anlayışla karşılanmalı ve örnek olmalıdır. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum