İl Milli Eğitim Müdüründen flaş açıklama: Başarırız öğretmenler hakkında resmi işlem yapılabilir

İl Milli Eğitim Müdüründen flaş açıklama: Başarırız öğretmenler hakkında resmi işlem yapılabilir
Kay TV ve Erciyes TV Ortak yayınında sabah kuşağında yayına giren ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına zoom bağlantısı ile konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik; karnedeki düşük notun sadece öğrencinin değil öğretmen ve velinin de sorumluluğu olduğunun altını çizip, başarısız öğretmenlerin tespit edilerek haklarında işlem yapılabileceğini kaydetti.

‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına zoom bağlantısı ile katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Başarısız öğretmenler tespit edildiği zaman bir işlem yapılabiliyor mu? sorusuna cevap verdi. Ayhan Teltik başarısız öğretmenlerin sistemde kalmasının mümkün olmadığını belirterek şu bilgileri paylaştı  “Münferit olaylar vardır ama veliler müfettişlerimiz kadar bu işi denetliyorlar. Okul müdürlerimizin öğretmenleri denetleme gibi bir görevleri var. Bir başarısızlıkları varsa biz öğretmenlerimizi önce uyarırız daha sonra kademe değiştiririz daha sonrasında ise öğretmenlik yapamayacağı ile ilgili işlem yapıp memuriyete dönderme gibi durumları var. Karnedeki düşük not sadece öğrencinin değil, öğretmen ve velinin karnesidir. Bir öğretmenden herkes başarısız olamaz mutlaka buradan başarılı öğrenciler çıkması lazım. Öğrencilerin tamamı başarısızsa tamamı bu konuyu anlamıyorsa burada öğretmende de bir eksiklik aramamız lazım. Üniversitede bilirsiniz bir dersten herkes geçerken bir dersten herkes kalıyor. Yani herkes kalıyorsa bunu öğreten kişide de sıkıntı olması lazım, bir eksikliği vardır diye düşünüyorum “ 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

İlimizde okullarda çalışan hizmetli sayısının yeterli olmadığını kaydeden Müdür Teltik şunları kaydetti “Şimdi bizim 22 bin öğretmenimiz 2500 civarında da memur ve yardımcı çalışanımız, bin tane de okulumuz var. Hizmetli sayımıza baktığımızda 800-900 civarında yani hizmetlisi olmayan okullarımız var. Çalışma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan protokolle bu sene 1050 tane İŞKUR tarafından elemanımız noter kurasıyla belirlenip okullarımızda temizlik görevlisi olarak geçici süreyle çalışmaları öngörülmüş. Eylül ayında başladılar, Haziran ayına kadar çalışacaklar. İŞKUR İl Müdürlüğümüzle koordineli olarak bunları okullarımıza dağıttık. Şu an temizlik görevlisi olmayan okulumuz yok ama yeterli eleman var diyemeyiz. 3,4 kat olan okullarımız içerisinde 2-3 bin öğrencinin olduğu okullarımız var. Buralarda en az 4-5 hizmetli olması gerekiyor. Çünkü öğrencinin yoğun olduğu yerlerde temizliğin, hijyenin çok önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda memur ve hizmetli alımıyla ilgili çalışmalar olacaktır”

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik birkaç branşın dışında öğretmen açıklarının olmadığını da sözlerine ekledi. 
kayserihaber.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.