İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, maaş ödüllendirmesinde neyi baz aldı?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, maaş ödüllendirmesinde neyi baz aldı?
Eğitim-Sen Edirne Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitimde ve Keşan’daki durum hakkında değerlendirmelerde bulundu

* Keşan’da öğretmen norm kadro sayılarında dengesizlik yaşanmaktadır

* Yemeklerden şikâyet var

* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, maaş ödüllendirmesinde neyi baz aldı?

* Atatürk Ortaokulu, İmam Hatip’e taşınamaz mıydı?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Siyasi iktidarın, bir meslek kanunu yapmakta samimi ise yapması gereken tek şeyin, öğretmenlik mesleği açısından uluslar arası düzeyde kabul gören öğretmenlerin statüsüne ilişkin tasviye kararına uygun düzenleme yapması gerektiğini bildiren Eğitim-Sen; “Kariyer basamakları adı altında yapacağı sınav derhal iptal edilmeli öğretmenlerin çalışma barışını bozan ve eşit işe eşit ücret ilkesine aykırılık teşkil eden bu uygulamadan vazgeçmelidir” açıklamasında bulundu.

“KEŞAN’DA ÖĞRETMEN NORM KADRO SAYILARINDA DENGESİZLİK YAŞANMAKTADIR”

Keşan’da bazı ortaokullarda öğrenci transferleri yapılarak okullarda yoğunluk oluştuğunu, diğer taraftan diğer okulların sınıflarındaki öğrenci sayısının git gide azalarak öğretmen norm kadro sayılarında dengesizlikler oluştuğunu savunan Eğtim-Sen Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilerimizin kalabalık sınıflarda eğitim-öğretim görmesinin eğitim açısından çok sağlıklı olmadığı görülmektedir ve bu konuda tedbirlerin alınması gerektiği açıktır. Yine yeni kayıt döneminde 1.sınıflara kayıt olan öğrencilerimizden oluşan sınıflarda fiziki şartlar yeterli olmasına rağmen 30’u bulan şubeler oluşturulmaktadır. Geçen yıl bu konu ilçe milli eğitim müdürlüğüne iletilmiş fakat hala bazı okullarda durumun değişmediği görülmüştür. Ülkemizde bu kadar atanamayan öğretmen varken, okul müdürlerinin okul düzeni bozulmasın diye bu ülkenin çocuklarının kalabalık sınıflarda eğitim görmesine göz yumulamaz. Konunun incelenerek gerekli tedbirlerin alınması şarttır.”

“YEMEKLERDEN ŞİKÂYET VAR”

Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği, veler, öğretmen ve öğrencilerden yemekler ile ilgili şikâyetler de aldıklarını kaydederek şu açıklamayı yaptı: “Taşımalı eğitim gören öğrenci velilerinden ve burada görev yapan öğretmenlerden aldıkları şikâyetlere göre bu okullarda verilen yemeklerin özensiz pişirildiği, kalori ihtiyacını karşılayacak besin değerinden yoksun olduğu, hep aynı çeşit yemeklerin çıktığı, çocukların bu yemekleri yemek istemediği iletilmiştir. Konu ile ilgili yetkilileri bu konuyu inceleyerek gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.”

“İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, MAAŞ ÖDÜLLENDİRMESİNDE NEYİ BAZ ALDI?”

Keşan’daki maaş ödüllendirme sisteminin uygulanmasında Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü eleştiren Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği, açıklamasında; “Keşan’da 2022 yılında maaş ile ödüllendirilen personel sayısı dağılımı şöyle olmuştur: Şube Müdürü 3, Kurum Müdürü 1, Okul müdürü 12, Öğretmen 2 olmak üzere toplam 18 kişi olmuştur. Bu ne demek? Müdürler olmasa öğretmenlerin hiçbir başarısı yok mu? Bizce mutfağa malzeme taşıyan ile yemeği yapan eşit tutulsa olmaz mıydı? İlçe milli eğitim müdürlüğü maaş ile ödüllendirme yapılan personeli seçerken neyi baz almıştır? Bu kadar ego bu ilçeye fazla gelir. Takdir kamuoyunun” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI”

Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, açıklamasına şöyle devam etti: “Okulların açılması ile Keşan Belediyesinin yol ve kaldırım çalışmaları bittiğinde ilçemiz için güzel olabilir ancak özellikle okul çocuklarının okula gidiş gelişlerde olumsuz etkilendiği bu konuda gerekli tedbirlerin alınarak bir olumsuzluğa sebebiyet verilmemesi önem arz etmektedir.”

“ATATÜRK ORTAOKULU, İMAM HATİP’E TAŞINAMAZ MIYDI?”

Yıkılacak olan İnönü İlköğretim Okulu’nun öğrencilerinin başa bir okula taşınmasıyla ilgili olarak da Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği; “Yıkılacak olan İnönü İlkokulu’nun başka bir okula taşınması ile sorun çözüldü gibi görünüyor ama ikili eğitime geçilmesi (sabahçı-öğlenci)  özellikle kış aylarında havanın erken kararması öğlenci olan İnönü İlkokulu öğrencilerini zorlayacaktır. Eğitim öğretimde devam sorunu yaşanacaktır. Oysa Atatürk Ortaokulu’nun fiziki alt yapısı uygun İmam Hatip Ortaokulu-Lisesi binasına taşınarak her iki okulda tekli öğretim yaptırılamaz mıydı?” açıklamasını yaptı.

“İL İÇİ ATAMALARDA HAKSIZLIKLAR YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR”

Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, il içi atamalarla ilgili olarak ise; “2022 il içi atamalarda yine haksızlık yaşanmasına sebep olan uygulamaya bu yılda devam edilmiştir. İlçe içinden atama isteyen öğretmenler emeklilik işlemlerinin zamanında yapılmaması sebebiyle yüksek puanları olmasına rağmen atama işlemleri olmamıştır. Atama takvimi bittikten sonra il içi ve il dışı mazerete bağlı düşük puanlı da olsa diğer öğretmenlerin ataması gerçekleşmiştir. Bu haksızlık önümüzdeki yıl düzeltilmelidir” açıklamasında bulundu.

“DERS KİTAPLARI İLE YARDIMCI DERS KİTAPLARININ KONULARI ÖRTÜŞMÜYOR”

Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, yardımcı ders kitaplarıyla ilgili de şu görüşlere yer verdi: “MEB’in bu yıl uygulamaya soktuğu yardımcı ders kitabı uygulaması içeriğin hazırlanması ile ilgili eleştiriler tarafımıza ulaşmıştır. Örneğin ders kitapları ve yardımcı ders kitabı konularının örtüşmediği, sıralamanın buna göre yapılmadığı vb. ilgililerin bilgisine sunulur.”

“OKULLARA GÜVENLİK GÖREVLİSİ NEDEN VERİLMİYOR?”

Eğtim-Sen Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, Keşan’daki okulların sportif faaliyetleri ve güvenlik görevlisi konularında da şu açıklamayı yaptı: “İlçemizde yapılan sportif faaliyetlere okullarımızın katılımı ile ilgili özellikle okul takımlarının ilçe dışına çıkarken ödenek sorunları yaşadığı öğretmen arkadaşlarımızın zor durumda kaldığı tarafımıza iletilmiş olup bir ilçenin okul takımı sportif faaliyete katılacaksa eksiksiz yol, konaklama ve tüm ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bu konuda bir bütçe oluşturulmalıdır. Okullara daha önce verilen güvenlik görevlileri neden verilmiyor? Okul çalışma düzenine büyük katkı sağlamış bu çalışanların bir an önce okullara görevlendirilmesi yapılmalı ve okul personeli rahatlatılmalıdır.”

“ÖĞRETMENE YAPILAN HAKSIZLIK, TOPLUMA YAPILMIŞTIR”

Eğitim-Sen Keşan Temsilciliği Yürütme Kurulu, son olarak bazı sınav görevlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler arasında adaletli görev dağılımı yapılması uygun olacağını ifade ederek, açıklamasını şöyle tamamladı: “İlçemizde yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde branşa dayalı diploma gözetilmiş midir? Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için diploma bazlı görevlendirme yapılması uygun olacaktır. Okullarımızdaki nöbet görevlerinin bölüşümün de angarya çalışma yaptırılmaması (haftalık çift nöbet verilmesi), oluşabilecek mağduriyetlerde yasal hakkımızı kullanacağımızı bildiririz. İlçemizdeki tüm öğretmen arkadaşlarımızın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Öğretmene yapılan haksızlık topluma yapılmış demektir diyoruz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının tüm velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sağlıklı, sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni ederiz.”
medyakeşan

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum