İlkokullarda, müdür veya müdür yardımcısı olmada, sınıf öğretmenlerinin önceliği var mı?

İlkokullarda, müdür veya müdür yardımcısı olmada, sınıf öğretmenlerinin önceliği var mı?
ÖSYM tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı EKYS sınav tarihinin 14 Mart 2021 olarak açıklanmasının ardından öğretmenler İlkokulda, idareci olmada, sınıf öğretmenlerine öncelik var mı sorusuna cevap aramaya başladı.

İlkokullarda, müdür veya müdür yardımcısı olmada olmada, sınıf öğretmenlerinin önceliği var mı?

Soru
İlkokulda idareci olmada sınıf öğretmenlerine öncelik var mı? Söz gelimi boş idareci kadrosuna din kültürü ve sınıf öğretmeni başvurdu, din kültürü öğretmenin puanı daha yüksek olmasına rağmen idareci olarak sınıf öğretmeni mi atanır?

Cevap
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Müdürlüğe ilk defa görevlendirme" başlıklı 24. maddesinde bu sorunun cevabı bulunmaktadır.

Şöyle ki; Yönetmeliğin "Müdürlüğe ilk defa görevlendirme" başlıklı 24. maddesi 2. fıkrası (b) bendindeki; "(2) Müdür olarak ilk defa görevlendirilmek isteyen adaylardan; b) Sınıf Öğretmenliği alan öğretmenlerinden ilkokullara müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, bu maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen görevlendirmeye esas puana beş puan daha ilave edilir." hükümlerine istinaden ilkokula müdür olmak isteyen sınıf öğretmenine beş puan ilave edilir. Bu puandan sonra diğer adaylarla birlikte değerlendirme yapılarak okul müdürünün kim olacağı puan üstünlüğüne göre belirlenir.

Bu kriterin yanında madde metninde yer alan diğer kriterlere görede ek puanlar alınabilmektedir.

Ayrıca Yönetmeliğin "Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar" başlıklı 29. maddesi 4. fıkrasındaki; "ilkokulların müdür yardımcılarından en az biri Sınıf Öğretmenliği alan öğretmenleri arasından görevlendirilir." hükümlerine göre ilkokullarda en az bir müdür yardımcısı sınıf öğretmeni olmak zorundadır.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.