İşte MEB Şube Müdürlerinin Mali Haklara İlişkin Talepleri!

İşte MEB Şube Müdürlerinin Mali Haklara İlişkin Talepleri!
MEB Şube Müdürlerinin Mali Haklarındaki Mağduriyeti Nasıl Giderilir?

Bilindiği üzere öğretmen meslek kanunu ile birlikte öğretmenlere,  Öğretmenlik kariyer basamağı olarak Uzman öğretmen ve Başöğretmen olma yolu açılmıştır. Öğretmen Meslek Kanunu’nun Öğretmenlik kariyer basamakları  adlı 6.maddesinde; öğretmenler Uzman öğretmenlik  veya Başöğretmenlik unvanı için yapılan sınava başvuruda bulunabilir denmektedir. Sorun tam da burada başlamaktadır. Yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra görevde yükselme kapsamında Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ,İl Milli Eğitim Müdürü olan yöneticilere  Uzman öğretmen veya Başöğretmen olma yolu kapatılmıştır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Genel idare Hizmetleri Sınıfına geçtiği için daha önce ellerinden alınan Ek derslerine, Eğitime hazırlık ödeneklerine ,Uzmanlıklarına  vb. gibi mağduriyetlerine ek olarak yeni  bir mağduriyet daha oluşmuştur. Üstelik okullarda görev yapan ve amiri konumunda oldukları İdareci ve öğretmenler karşısında Özlük ve Mali Hakları zamanla erimiştir. DYK, tam gün eğitim  vs eklendiği zaman aradaki uçurum daha da artmaktadır.

Bu nedenle Görevde Yükselmenin anlamlı olarak kalabilmesi için Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ,İl Milli Eğitim Müdürü vb.gibi Genel idare Hizmetlerinin Özlük ve Mali Haklarında düzenleme yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Amirlerin maiyetindeki personelden daha az ücret aldığı bir hiyerarşik yapının, çalışma hayatına zarar verdiği gibi daha farklı sorunlara neden olacaktır.

Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ,İl Milli Eğitim Müdürü vb. gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici sınıfının başlıca talepleri şunlardır.

1-Uzman ve Başöğretmen farklarının tazminat oranı ile olsa da yansıltılması.(Bu düzeltme sorunu tek başına çözmemektedir)
2-Daha önce aldıkları ek derslerinin tekrar tanımlanması.
3-Özel Hizmet Tazminatının arttırılması.

 Aşağıda mevcut hali ile  Ocak 2023’teki beklenen maaşlar paylaşılmıştır. Tabloya bakıldığı zaman mağduriyet açıkça görülmektedir.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.