İstifa etmediği için dövülen Türk Eğitim Sen'li başkan istifa etti

İstifa etmediği için dövülen Türk Eğitim Sen'li başkan istifa etti
Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, kongrenin yapılacağı 14 Kasım tarihinde 23 Nisan Ortaokulu'nun bahçesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. İstifa etmesi yönünde baskı yapıldığı ileri sürülen Kuruoğlu, darp edilerek yaralandı. Olay sonrası kongre, bir hafta sonraya ertelendi. Kuruoğlu, "Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini t

Samsun'da istifa etmeyen sendika başkanı saldırıya uğradı

İstifa etmeyip yeniden aday olan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, kongrenin yapılacağı okulun bahçesinde saldırıya uğradı.

Samsun'da eğitimcilerin üyesi olduğu Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen'in Şube Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Levent Kuruoğlu, kongre salonuna girerken okul bahçesinde saldırıya uğradı. Kalabalık grubun tekme ve yumruklu saldırısına maruz kalan Kuruoğlu, yaralandı. Saldırının, Levent Kuruoğlu'nun baskılara rağmen istifa etmeyerek yeniden başkan adayı olması nedeniyle yaşandığı iddia edildi. Kuruoğlu'na saldıran kalabalık grubun çoğunun eğitimci olmadığı öne sürülürken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı istifa etti

Türk Eğitim-Sen'in Samsun 1. No'lu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 14 Kasım Pazar günü bir okulda yapılacak olan kongre öncesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. İstifa etmediği için saldırıya uğradığını söyleyen Kuruoğlu, bugün bir açıklama yaparak sendika başkanlığı ve üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

'SENDİKA YÖNETİMİ DİZAYN EDİLMEK İSTENİYOR'
Sendikanın her kademesinde görev yaptığını belirten Kuruoğlu, "Türk Eğitim-Sen, son dönemde hâkim politik tavrın etkisiyle alın teri davasından uzaklaştığı görüntüsü, üyelerimizin birçoğunda tepkiye sebep olmuştur. Zaman içinde ise politik iklimin tesiriyle şubeleri dizayn etmek üzere çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Bu süreç, hayatları boyunca kendi kabiliyetleri ve üye takdiri ile seçim kazanamayacak grupların, fitneyle başka yapılardan destek alarak sendika yöneticisi olma heveslerini kabartmıştır. Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şubenin 7. Olağan kongresi öncesinde seçilecek şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin dizayn edilme çabaları, şubemizin üyeleri arasında gerginliğe sebep olmuştur. Baskıların artması üzerine 137 şube delegesinin 100’ü kongreye gelmeme kararını yönetime bildirmiştir" dedi.

'GENEL MERKEZ SESSİZ KALDI'
14 Kasım kongrenin yapıldığı 23 Nisan Ortaokulu’na Şube Sekreteri İrfan Ay ile birlikte gittiklerini söyleyen Kuruoğlu, büyük kısmı sendika üyesi olmayan çok sayıda kişinin kendilerini linç etmeye yönelik saldırdıklarını kaydetti. Saldırıyı atlattıktan sonra salona giderek resmi işlemleri başlattıklarını ve yeterli delege olmadığı için kongrenin ertelendiğini belirten Kuruoğlu, "Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini taşıyacaklardır. Sendikal anlayışımızda ortaya çıkan kırılmalar, demokratik yollarla seçimlerin birçok şubede yapılamaması ve yaşananlar karşısında sendika genel merkezimizin sessizliği sebebiyle Türk Eğitim- Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanlığı'ndan ve Türk Eğitim Sen üyeliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

gazeteduvar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum