Kadrosuz usta öğreticiler Milli Eğitim Bakan'ına soruldu

Kadrosuz usta öğreticiler Milli Eğitim Bakan'ına soruldu
Halk Eğitim Merkezlerinde görevli kadrosuz usta öğreticilerin ek ders ücretleri, sigorta primleri, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, SGK prim gün sayıları Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER'e soruldu

Halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticilerin kadro ve özlük haklarına ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Veli AĞBABA /Malatya Milletvekili 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerine kısmi zamanlı olarak ek ders ücreti karşılığında haftalık en fazla 40 saat çalışan öğretmenler (usta öğreticiler), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen kendi alanlarıyla ilgili bütün sorumlulukları yerine getirmesine rağmen devlet memurlarına verilen haklardan yararlanamamaktadır. 

Bu çerçeveden hareketle; 

1) Usta öğreticilerin Halk Eğitim Merkezlerinin imkanları çerçevesinde belirlenen haftalık ders saat ücretlerinde geçim standartlarına uygun olarak iyileştirme yapılacak mıdır? 

2) Usta öğreticiler kadrosuz ve sigorta primlerinden işsizlik ödeneği kesilmediği için kursları bitiminde işsizlik maaşından yararlanamamaktadır. Usta öğreticilerin işsizlik maaşından yararlanması amacıyla herhangi bir çalışma? 

3) Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğine göre bir yılda 11 aydan fazla çalışamadığı için usta öğreticiler kıdem tazminatı hakkından yararlanamamaktadır. Usta öğreticilerin kıdem tazminatları hususunda bir çalışma yapılacak mıdır? 

4) Usta öğreticilerin SGK prim gün sayılarının artırılması ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla herhangi bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 

5) 12/6/2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak uygulamaya geçen usta öğretici puanlama sistemi bu mesleğe yıllarını vermiş öğreticilerin hak kaybına uğramalarına neden olmuştur. Puanlama sistemine ilişkin daha adil bir düzenleme yapılacak mıdır? 

Kamubiz.com Özel /Ankara
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum