Kamudaki Memur Öğretmenleri İlgilendiren Resmi Yazı (12 Aralık 2022)

Kamudaki Memur Öğretmenleri İlgilendiren Resmi Yazı (12 Aralık 2022)
Eğitim Hak-Sen tarafından EHSGM/2022-251 sayılı Memur Öğretmenler konulu 12 Aralık 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Genel Başkan Hanifi Gökçek ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şeref Yarıcı imzalı resmi yazıda ''31 Ağustos 2012 gün ve 28397 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değiştirilmiştir. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle, ''Açıktan İlk Atama Kurumlar Arası İlk Atama ve Kurum İçi İlk Atama'' yoluyla öğretmen ataması bir biçimde sona erdirilmiştir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Söz konusu yönetmelik değişikliği öncesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenlere, öğretmen atamalarında açıklanan genel kontenjanın %3'ü kadar kontenjan verilmekteydi. Ancak yönetmelikte değişiklik yapılarak öğretmenliğe atanmak isteyen devlet memurları için KPSS'ye girme koşulu getirilince kamudaki memur öğretmenler açısından bir mağduriyet oluşmuştur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda görev yapan memur öğretmenler bu mağduriyetlerinin giderilmesi için zaman zaman Bakanlığınıza ve sendikamıza da müracaat etmektedirler. Bu nedenle her yıl belirli dönemlerde KPSS şartı olmadan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memur öğretmenlerin, belirlenecek bir kontenjan dahilinde Bakanlığınıza öğretmen olarak atamalarının yapılabilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını arz ve talep ederiz.'' denilmiştir. 

KamuMeb

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.