Kaymakamdan aşı olmayan öğretmenlere kelepçe tehdidi

Kaymakamdan aşı olmayan öğretmenlere kelepçe tehdidi
Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak’ın aşı olmak istemeyen öğretmenleri polis zoru ile aşılatacağını söylediği iddia edildi

Geçtiğimiz Ağustos ayında Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile birlikte Başiskele Kaymakamlığına İstanbul Vali Yardımcısı Necip Çakmak atandı. Çiçeği burnunda Kaymakam Necip Çakmak skandal bir iddia ile gündeme geldi. Sosyal Medyada Türkiye Gündemine oturan Kaymakam Çakmak için “faşistkaymakamnecipçakmak” etiketi açıldı. Sosyal medyada kısas sürede binlerce etkileşim alan paylaşımlarda Kaymakam Çakmak’ın aşı olmak istemeyen öğretmeleri kelepçe takıp, polis zoru ile aşılatacağını söylediği iddia edildi. Kaymakamın aynı zamanda aşı olmama durumunda direnecek öğretmenleri de istifa etmeye zorlayacağı iddialar arasında yerini aldı.

CEMEVİ KARARINA DAVA AÇMIŞ
İstanbul Vali Yardımcılığından Başiskele Kaymakamlığına atanan Necip Çakmak’ın daha önce de birçok konuda tepki aldığı ortaya çıktı. Kaymakam Çakmak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Cemevleri ibadethanedir” kararına rağmen 2015 yılında İstanbul’da Maltepe İlçe Kaymakamlığı döneminde, cemevlerini ibadethane sayan Maltepe Belediye Meclis kararının iptali için Bölge İdaresi Mahkemesi’ne dava açtığı öğrenildi.

ÖĞRETMENİ TARTAKLATTIRDI İDDİASI
Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak görev yaptığı yerlerde vatandaşlarla olan kavgaları ile ünlü bir yönetici. Çakmak, Maltepe’de gittiği bir okul ziyaretinde kravat takmayan öğretmen Mehmet Sarı’ya “berduş” diyerek hakaret etmiş, korumalarının öğretmeni tartaklamasına seyirci kalmış ve öğretmenin kendisine hakaret ettiği savıyla karakola şikâyette bulunarak öğretmen Sarı’yı dersten çıkartıp karakola çektirmişti.

KÜFÜR EDİP YERE ATMIŞ!
Kadirli Kaymakamlığı sırasında Çangaza Köylüleri ile tartışması nedeniyle köylüler tarafından savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Kadirli’de köylerine tarımsal atıklardan enerji üreten fabrikanın kurulmasına karşı imza toplayan Çangaza köylüleri, imza dilekçesini vermek üzere gittiklerinde Çakmak’ın, dilekçeleri alıp yere atttığı, küfür ettiği basında yer almıştı. Bu olaydan sonra köylüler de kaymakam hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Kaymakam Suçlamaları Yalanladı: 

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bazı medya gruplarında ve sosyal medya hesaplarında hakkımdaki söylenenler tamamen iftiradan ibarettir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


kocaeligazetesi.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum